1 de 10
POLICIAL

Denuncien una embarcació d'esbarjo a l’Hospitalet de l’Infant per pescar tonyina vermella

La seva pesca és "estrictament regulada" com a part d'un pla de recuperació de l'espècie

Detall de les tonyines i les canyes del denunciat | Mossos d'Esquadra
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de novembre de 2022 a les 10:46 |
Els Mossos d'Esquadra van denunciar el passat diumenge el patró d'una embarcació d'esbarjo a l'Hospitalet de l'Infant per pesca prohibida. Els agents eren al Club Nàutic de l'Hospitalet de l'Infant fent controls de documentació d'embarcacions i de pesca, quan van veure una embarcació esportiva a la bocana del port.

El patró de l'embarcació, en veure la policia marítima, va virar 180 graus i al mateix temps va llençar pel costat de popa uns peixos que portava en una nevera. Els mossos van indicar a l'embarcació que atraqués al costat de la seva posició i van identificar el patró. Tot seguit, van comprovar que els exemplars que l'home acabava de llençar al mar eren quatre tonyines vermelles, amb un pes total superior als 3 quilos.

Des del 2008 la tonyina vermella disposa d’un pla de recuperació específic de l’espècie davant la reducció dels exemplars presents tant al mar Mediterrani com a l’oceà Atlàntic. Actualment la pesca de tonyina vermella està estrictament regulada i l'incompliment d'aquest pla pot comportar infraccions greus previstes a la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes de Catalunya o de la Llei 3/2001 de pesca marítima de l'estat.

Per tot plegat, els mossos van denunciar el patró de l'embarcació i van intervenir les quatre tonyines i també les dues canyes de pescar utilitzades.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: