1 de 10
IGUALTAT

​El Consell Comarcal del Baix Camp promourà polítiques de gènere en l'oci, el transport i l'àmbit laboral

Així s'ha establert al IV Pla de Polítiques de Gènere i Diversitat presentat a l'Assemblea anual del Consell Consultiu de les Dones de la comarca

El Consell Consultiu de Dones del Baix Camp s'ha celebrat aquest dimarts | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 9 de novembre de 2022 a les 10:32 |
La setena Assemblea anual del Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp tanca l'any amb polítiques de gènere i campanyes de difusió dels serveis comarcals. La trobada ha tingut lloc aquest dimarts al Consell Comarcal i ha comptat amb la participació d'alcaldesses i regidores de la comarca, entre altres representants.

Un dels punts principals de l'assemblea ha estat la presentació del IV Pla de Polítiques de Gènere i Diversitat al Baix Camp, que té una previsió fins al 2026. Amb una visió transversal i interseccional, el pla detalla accions per a la comarca per eliminar les principals problemàtiques que afecten les dones. Qüestions com la manca d'ofertes laborals, les dificultats per a la conciliació familiar i les carències en el transport públic són alguns dels objectius per millorar.

Impuls del programa "Temps per mi"


Algunes de les accions per aplicar durant els anys vinents són l'ampliació dels Plans d'Ocupació i la creació d'eines com una xarxa de canguratge i una borsa d'habitatge i transport comarcal. També en la difusió de serveis com el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d'Atenció Integral (SAI) i en la sensibilització de treballadors públics o d'espais educatius.

El Pla, que es va aprovar el 27 de setembre, també proposa el programa "Temps per mi", que té l'objectiu de promoure espais d'oci per a les dones de la comarca. S'ha detectat que la manca de conciliació laboral i les cures i obligacions familiars són alguns dels obstacles a l'hora de potenciar l'oci i forjar llaços en les dones de més edat de la comarca.

Valoracions positives dels punts lila i "Temps per cures"


A banda, l'assemblea també ha fet una valoració positiva de les accions aplicades durant l'any com els 27 punts violeta que s'han habilitat durant l'estiu. Destaquen que en aquests punts no s'ha hagut de fer cap intervenció ni ha tingut lloc cap agressió i que han tingut molt bona rebuda per part de la ciutadania.

Han subratllat també l'èxit del programa Temps per cures que ha comptat amb 25 activitats adreçades a infants de 0 a 14 anys. El projecte impulsat pel Departament d'Igualtat i Feminismes ha ofert serveis com 12 casals d'estiu, 2 canguratges, 2 acollides escolars i 2 jugateques, entre d'altres.

El Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp, que té l'objectiu de fomentar la participació i promoure polítiques de gènere, s'organitza a través de l'assemblea anual i les reunions bimensuals. Des de l'organització han destacat la necessitat d'un relleu generacional tant al Consell com a les entitats comarcals i han establert la propera acció per al 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Masclista, amb una xiulada comarcal.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: