1 de 10
MÚSICA

El Fortuny es posarà flamenc amb el recital de Las Migas

Actuen aquest dissabte, en el marc de l'Accents i de la programació de l'Associació de Concerts de Reus

Alicia, La Chispa, Marta i Laura | Cedida
per Tomás Sainz Rofes, Reus, Catalunya | 9 de novembre de 2022 a les 17:00 |
Dissabte vinent, 12 de novembre, arriba el concert estel·lar del cicle Som Flamencs, integrat en la programació del Festival Accents per tercer any consecutiu i de l'Associació de Concerts de Reus, per alegria dels aficionats a aquest art que no para de modernitzar-se en benefici del nostre patrimoni musical. Més exactament, gaudirem de dos arts, ja que hi haurà música i ball a partir de dos quarts de 9 del vespre. El Teatre Fortuny serà l'escenari de la posada de llarg de Las Migas, que compleixen enguany 18 primaveres d'ençà de la seva fundació. La majoria d'edat les enxampa en un moment dolç, com a dolça és la fruita madura, amb la mateixa il·lusió del primer dia. Així ens ho ha assegurat Marta Robles, guitarrista, compositora i una de les fundadores, que ha satisfet la nostra curiositat atenent amablement les consultes de Reusdigital.cat.
 
“Serà la primera vegada que oferim el disc Libres complet, incloent-hi l'adaptació de la Rumba pa que te enamores que ha necessitat més preparació per a interpretar el fraseig de guitarra de Tomatito, que ens va fer una col·laboració especial”
 
La millor prova que és un gran grup és que ha catapultat grans artistes, als quals han deixat la seva empremta de magisteri. Las Migas continuen tenint el nivell d'autoexigència, la riquesa de detalls i la valentia d'explorar noves sendes que els va inculcar Silvia Pérez Cruz al llarg de set anys. Mantenen l'aposta pel flamenc i l'esperit d'equip que els va llegar Isabelle Laudenbach després de nou anys aportant el seu talent, igual que queda per sempre l'espai de llibertat personal que va instituir Lisa Bause i el seu incansable perfeccionisme. A part de la seva evident contribució per haver estat totes tres cofundadores de la banda, van deixar cadascuna d'elles influències que hi romanen, com el sabor llatí i la “flamencura” d'Alba Carmona que va haver d'assumir la difícil papereta de substituir a Silvia valent-se de les seves vivències en penyes i tablaos, roman l'aportació de Bego Salazar en el quart disc i la generositat i elegància en l'execució al violí de Roser Loscos, l'última a volar del niu. El preciosisme de les que ja no hi són serveix com a garantia de qualitat de les que van venir a substituir-les i així Las Migas van forjant la seva reputació de bressol d'estrelles.
 
Al Fortuny Marta Robles vindrà acompanyada per l'estupenda guitarrista Alicia Grillo, amb qui porta nou anys i tres discos d'estreta col·laboració, dels cinc que componen la discografia de Las Migas. A la veu i al ball tindrem Carolina Fernández, que farà les delícies del públic fent honor al seu sobrenom de “La Chispa” i al violí Laura Pacios, l'última incorporació al grup que ve a demostrar que és una instrumentista talentosa malgrat la seva joventut. Elles són Las Migas en l'actualitat, fidels al concepte inicial de ser un quartet acústic format per dones, amb dues guitarres, veu i violí però presentant-se amb el seu sextet de gala, la qual cosa les permetrà oferir el seu últim treball, Libres, tal com sona en l'enregistrament, comptant amb el reforç del baixista Oriol Riart -que n'és productor de l'àlbum- i la bateria de Guillem Arnau.
 
Libres és un disc molt recomanable que incorpora lletres de poetes andalusos com ara Federico García Lorca i Antonio Machado, a més de comptar amb Tomatito i les veus d'Estrella Morente i María Peláe. Escoltar-ho en viu serà una preciositat, ja que, a més,  el repertori estarà enriquit amb algunes perles de la seva producció anterior. No és espòiler perquè en llegir el títol no anem enlloc, cal assistir al teatre per a gaudir amb les seves versions de Gitana Hechicera, els Tangos de la Repompa i el seu deliciós èxit Me mueve el aire, el tema que és la millor síntesi de la banda, ja que l'han interpretat totes les integrants, inclosa Silvia Pérez Cruz, encara que no va arribar a gravar-lo. Les expectatives no poden ser millors.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: