1 de 10
TERRITORI

La Diputació ajudarà els municipis davant dels fenòmens meteorològics extrems

Oferirà maquinària o personal perquè els ajuntaments puguin reparar danys o resoldre emergències urgents causades per pluges o episodis hivernals

Neu a Prades, el passat mes de gener | Reusdigital.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 9 de novembre de 2022 a les 09:43 |
La Diputació de Tarragona ha posat en marxa una nova assistència als municipis quan pateixin fenòmens meteorològics extrems. La institució facilitarà als ajuntaments maquinària, personal, esculleres, sal o tot-ú artificial (mescla que permet fer una compactació eficaç i paviments que no s'enfanguen quan plou) perquè puguin resoldre situacions d'emergència o reparar danys causats per pluges o episodis de viabilitat hivernal d'alt risc als seus vials municipals.

Per poder-se beneficiar del nou servei en el moment de l'emergència, els ajuntaments hauran d'haver sol·licitat prèviament l'assistència per tal que els equips de la Diputació puguin oferir resposta en el mateix moment en què els municipis ho necessitin. "Aquesta nova assistència és resultat de la nostra vocació de servei i escolta activa als municipis. Som conscients de les necessitats inajornables que poden tenir els ajuntaments quan pateixen una emergència per fenòmens meteorològics. Per això, ens volem avançar i disposar de les eines que ens permetin actuar amb celeritat i de forma immediata quan més ens necessiten", ha dit la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Del nou servei en seran beneficiaris els municipis de menys de 5.000 habitants del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès afectats per una situació de risc de perill molt alt segons el Servei Meteorològic de Catalunya i que suposi l'activació en fase d'alerta del pla d'emergències corresponent. L'assistència de resolució de les emergències i danys produïts en vials municipals per fenòmens meteorològics extrems de la Diputació complementa la línia de subvencions que ja ofereix la institució des del 2020 als ens locals que pateixen afectació de bens o serveis per fenòmens meteorològics o causes excepcionals i urgents i que enguany ha concedit més de 2 milions d'euros a 74 ajuntaments de la demarcació. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: