1 de 10
POLÍTICA

La CUP reitera la seva aposta per una «intervenció» als Ploms un cop deserta l'obra del CAIF

L'oposició carrega contra la gestió del projecte del centre aquàtic i de "fitness" per part del govern

La concessió d'obra i explotació del nou complex aquàtic ha quedat deserta | Freepik
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 8 de novembre de 2022 a les 19:30 |
L'anunci pel qual s'ha considerat oportú declarar deserta la concessió d'obra i explotació del centre aquàtic i de fitness (CAIF) a tocar del pavelló olímpic ha generat les crítiques de l'oposició. Els socialistes han carregat contra un plec de clàusules que "tenia moltes deficiències", mentre que Cs ha lamentat que el govern hagi reaccionat "tard". La CUP, al seu torn, ha recuperat la proposta d'una possible "intervenció" al CN Reus Ploms amb els diners que s'haurien d'haver invertit al nou complex, i que des del govern s'ha avançat que es destinaran a l'impuls de l'esport local. 

Una situació "previsible", per al PSCEn aquest sentit, l'alcadable del PSC Reus, Sandra Guaita, ha manifestat que la fórmula d’una gestió privada "tenia riscos", i que el plec de clàusules administratives "tenia moltes deficiències que vam provar de millorar amb les al·legacions que vam fer arribar al govern, però van ser desateses". "Finalment, el temps ens ha donat la raó", ha afegit. Per a la també diputada al Congrés "tot això era previsible, s'han perdut quatre anys per poder disposar d’una piscina pública necessària a Reus per incrementar el nombre d’usuaris que practiquin a la ciutat".

Per a Guaita, "algú hauria d’assumir la responsabilitat d’aquest desgavell que és molt greu per a la imatge de la ciutat". En una línia similar s'ha expressat el cupaire Edgar Fernández, qui en declaracions a Reusdigital.cat ha apuntat que el batlle, Carles Pellicer, ha assumit la responsabilitat del que ha passat "però ho ha fet de cara a la galeria; en roda de premsa, i amb to solemne". L'independentista ha reiterat l'aposta del seu grup municipal per "intervenir" al CN Reus Ploms amb els diners que s'havien invertit al centre aquàtic i de fitness, ja que es tracta d'una entitat "històrica" al país que es troba en una situació de "col·lapse". El ple del passat juny va servir per aprovar el Pla especial urbanístic per a l'ordenació dels usos i l'edificabilitat de l'entitat. Tot plegat, part d'una operació per reformar instal·lacions, fer-ne de noves i garantir la continuïtat del club.

Un conveni de col·laboracióFernández ha avançat que serà aquesta setmana quan la CUP es posi en contacte amb els responsables del CN Reus Ploms per tractar la qüestió. "No es tracta de donar diners a una entitat a fons perdut. Es tracta de poder parlar de quines opcions hi ha", ha dit, en al·lusió al possible establiment d'un conveni de col·laboració públicoprivada. El cupaire ha volgut recordar que "ja vam estar en contra del pla de viabilitat" del projecte del centre aquàtic i de fitness, perquè "mai el vam veure clar", i ha apuntat que "el model que es proposava no era el nostre: la gestió privada hauria comportat preus molt alts" per als abonats. 

A Cs, Débora García ha indicat que "existia una probabilitat molt alta" que la concessió quedés deserta, ja que la normativa "és molt restrictiva" en casos d'una possible "successió empresarial" com la que va plantejar l'adjudicatària, Duet Spa&Sports. "El que no podem compartir de cap manera és que el govern hagi trigat tant en rebutjar la successió empresarial" que es plantejava. Finalment, el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, ha argumentat que tot plegat "ha estat la crònica d'una mort anunciada, per inviable". Quant a la inversió que s'havia de fer, i que ara es destinarà a l'esport local, l'ex de Cs ha exposat que "Reus Deportiu i CN Reus Ploms tenen instal·lacions que es poden potenciar i que poden usar els veïns". "El que volia la gent era una piscina coberta; ara, ens trobem que l'alcalde ha paralitzat el projecte, i que el govern que arribi s'haurà de plantejar si el recupera o no. I el perjudicat serà el veïnat", ha reblat. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: