1 de 10
EQUIPAMENTS

Cambrils recull més d'un centenar de propostes per la construcció del nou pavelló lleuger

Se situarà a la zona esportiva dels camps de futbol.

El procés participatiu ha recollit diverses propostes | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 8 de novembre de 2022 a les 12:16 |
L'Ajuntament de Cambrils ha recollit un total de 119 propostes ciutadanes dins del procés participatiu per a la construcció del nou pavelló lleuger: 80 de les aportacions s'han realitzat a través de butlletes en paper dipositades a les urnes instal·lades al Palau Municipal d'Esports i la zona esportiva i les 39 restants han arribat per correu electrònic.

La regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que el procés de participació s'ha orientat especialment a les entitats esportives que utilitzen els equipaments i que les propostes rebudes serviran per enriquir el projecte executiu i adaptar-lo millor a les seves necessitats dels clubs. La regidora també ha afirmat que algunes aportacions s'han hagut de descartar perquè sobrepassen el pressupost disponible per aquest projecte però quedaran recollides al Mapa d'Instal·lacions i Equipaments Esportius del Muncipi (MIEM) que ha d'orientar la planificació de Cambrils Ciutat Esportiva 2030 que es podria desenvolupar durant el mandat 2023-2027.

Cal destacar que el 56% de les propostes rebudes fan referència a la construcció del nou pavelló esportiu i el 44% restant estan relacionades amb la necessitat de nous equipaments o amb la millora d'instal·lacions esportives ja existents en l'actualitat.

Comitè tècnic de valoracióPer la validació d'aquestes propostes s'ha constituït un grup de treball plural format per membres de diferents departaments de l'Ajuntament de Cambrils (Esports, Participació Ciutadana i Obra Pública) i un assessor extern convidat per la seva trajectòria com a director d'Esports de l'Ajuntament de Reus. El comitè tècnic ha analitzat les peticions, ha agrupat les que coincidien i ha estudiat la viabilitat de cadascuna a partir d'una graella de criteris com ara que estiguin dimensionades a l'activitat esportiva o que no s'excedeixin del límit pressupostari de 2 milions d'euros assignat al projecte.

Entre les aportacions que s'estudiaran tècnicament per incorporar al projecte hi ha els tancaments de les cantonades del pavelló, una sala d'entitats polivalent i un espai per emmagatzemar materials dels clubs, el canvi del tipus de paviment, l'ampliació dels vestidors i la possibilitat que els mòduls s'annexin a l'exterior, la incorporació de sistemes d'eficiència energètica, la reducció de les grades a un sol lateral, la instal·lació de cistelles de bàsquet convertibles a minibàsquet i portaries abatibles, i l'acondicionament exterior de les instal·lacions.

Per altra banda, s'han descartat algunes propostes que encaririen excessivament l'obra com la construcció d'una nova piscina, unes pistes de pàdel i un fossat pel rem. Pel mateix motiu també s'ha descartat la proposta d'un magatzem soterrat que requeriria estudis geotècnics que avalessin el subsòl.

Es preveu que durant el mes de desembre es redacti el projecte executiu i durant el mes de gener de 2023 ja puguin començar els tràmits de procediment i contractació pública. Aquest equipament serà el tercer pavelló municipal i se situarà a la zona esportiva dels camps de futbol. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: