1 de 10
EQUIPAMENTS

La concessió d'obra i explotació de la piscina del pavelló olímpic, deserta

El govern apunta que l'empresa adjudicatària no ha formalitzat el contracte en el termini establert

Una imatge aèria de la zona del pavelló olímpic de Reus, on s'havia de construir el centre | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 8 de novembre de 2022 a les 10:35 |
L'Ajuntament de Reus ha optat per declarar deserta la concessió d'obra i explotació del centre aquàtic i de fitness a tocar del pavelló olímpic. El govern sotmetrà a debat i a votació la qüestió a la propera sessió plenària, segons ha avançat aquest matí de dimarts l'alcalde, Carles Pellicer. Aquest ha apuntat que assumeix "tota" la responsabilitat de la decisió presa, tot argumentant que l'empresa adjudicatària del projecte, Duet Spa&Sports, havia fet una sèrie de demandes al respecte que deixaven el consistori en una situació d'"indefensió" jurídica. El batlle ha descartat impulsar una nova licitació. La inversió municipal feta fins ara, de 700.000 euros, es destinarà a altres iniciatives per fomentar l'esport local. 

El centre segueix sent "necessari"La regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, i el regidor d'Esports, Pep Cuerba, han acompanyat el batlle en la seva compareixença. La primera ha exposat que l'empresa adjudicatària no ha formalitzat el contracte corresponent en el termini legal establert. Pellicer ha apel·lat al "rigor" i a la "bona gestió" per prendre la decisió al respecte, tot subratllant que s'han produït "discrepàncies jurídiques" amb Duet Spa&Sports perquè aquesta pretenia que fos finalment una altra societat, Duet Reus, la titular. L'alcalde reusenc ha indicat que "per normativa, per jurisprudència" i pel criteri de Secretaria i Intervenció, "això no era possible". 

Pellicer ha exposat que el consistori va proposar que el contracte anés a nom de les dues empreses, una proposta que Duet Spa&Sports va descartar. L'alcalde ha afegit que, en cas que Duet Reus hagués estat la companyia titular del complex, i d'haver-se produït un hipotètic incompliment del contracte, l'ajuntament hauria pogut trobar-se en una situació d'"indefensió jurídica". L'adjudicatària haurà d'assumir una sanció, a compte de la fiança dipositada en el seu moment com una de les condicions per optar a la concessió. Amb tot, des del govern s'ha assenyalat que el centre aquàtic i de fitness segueix sent "necessari" per a la ciutat en general i per al veïnat del sud del terme en concret. 

Ara bé, Pellicer ha descartat tornar a licitar. "A sis mesos d'unes eleccions municipals en què hi haurà un nou alcalde o una alcadessa, no vull deixar un problema al proper govern", ha manifestat. La partida pressupostària de l'ajuntament en el centre, de 700.000 euros, es destinarà en endavant a l'esport local. El batlle no ha donat detalls al respecte, si bé ha comentat que se'n beneficiaran els equipaments municipals i les entitats privades, en aquest cas a través d'ajuts o subvencions

Un projecte licitat l'any passatL'Ajuntament de Reus va licitar, al setembre de 2021, la concessió d’obra per a la construcció i explotació del centre, que havia de comptar amb un conjunt de piscines cobertes i espais complementaris per a la pràctica del fitness i d’activitats dirigides. El contracte tenia un valor estimat de 82.083.591,50 euros, amb una aportació màxima municipal de 1,4 milions (que després es va quedar en 700.000) i un cànon anual inicial de 10.000 euros. El ple del passat mes d'abril va aprovar l'adjudicació.

L'empresa Duet Spa&Sports va ser l'única en optar a construir i explotar el centre aquàtic i de fitness. La companyia va iniciar la seva trajectòria fa més de 20 anys, i compta amb centres a l'àrea metropolitana de Barcelona, inclosa la pròpia capital catalana, així com a las Rozas, a Madrid. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: