1 de 10
SEGURETAT CIUTADANA

Desactiven la fase d'alerta del Pla d'Actuació Municipal de Risc Químic

Un cop controlat l'incendi del magatzem de sofre que ha afectat una empresa de Constantí

Dotacions dels cossos de seguretat treballant en l'incendi al polígon de Constantí | Nació Tarragona
per M.B., Reus, Catalunya | 7 de novembre de 2022 a les 21:10 |
L'Ajuntament de Reus ha desactivat la fase d'alerta del Pla d'Actuació Municipal de Risc Químic una vegada s'ha donat per controlat l'incendi del magatzem de sofre que la tarda d'aquest dilluns, 7 de novembre, ha afectat una empresa de Constantí, i els mesuraments de l'aire realitzats pels Bombers de la Generalitat han constatat que el possible risc químic ha deixat d'afectar la població de Reus.

Llegiu també: 
La crema de sofre, que pot generar diòxid de sofre, nociu per a la salut, ha fet activar el fase d'alerta el pla d'emergència del sector químic de Tarragona, Plasetqa. Els mesuraments de la qualitat de l'aire han permès aixecar l'ordre de confinament de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, que ha afectat la zona delimitada per la TV-7211, l’aeroport de Reus i la C-14. A Reus, la àrea inclou el polígon Nirsa i diversos masos. L'aeroport de Reus també ha rebut una ordre de confinament preventiu i de desviar vols en cas de necessitat. Se n'ha desviat un, que havia d'arribar de Dublin cap a les 8 del vespre. A quarts de 9 s'ha aixecat el confinament a la base aèria, així com a la resta del terme reusenc afectada. 
 
L'Ajuntament de Reus ha muntat un dispositiu especial de seguiment i actuació de l'emergència, d'acord al protocol del Pla d'Actuació Municipal de Risc Químic. L'operatiu municipal ha comptat amb la participació de Guàrdia Urbana i Voluntaris de Protecció Civil de Reus. El dispositiu s'ha centrat especialment en la informació a la població, especialment de la zona afectada, amb presència sobre el terreny i avisos telefònics als residents a la zona. També s'ha informat al conjunt de la ciutadania a través dels mitjans i les xarxes socials corporatives.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha dirigit el dispositiu des de l'ajuntament, mentre que la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, l'ha coordinat des de la comissaria central de la Guàrdia Urbana; i sempre en contacte amb Protecció Civil de la Generalitat. L'Ajuntament ha finalitzat el dispositiu amb la desactivació de la fase d'alerta del Pla d'Actuació Municipal de Risc Químic.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: