1 de 10
SUCCESSOS

Dos policies locals afectats per l'incendi en una empresa de sofre a Constantí

Les dues escoles i l'institut del municipi han estat avisats en tenir coneixement dels fets

El delegat del Govern, Àngel Xifré, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació després de l'incendi al polígon de Constantí. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 7 de novembre de 2022 a les 18:45 |
El foc decretat a l'empresa Azufrera y Fertilizantes Pallarés (Afepasa), del polígon industrial de Constantí, ja s'ha pogut controlar. A dos quarts de 3 de la tarda, s'ha decretat un incendi que Protecció Civil ha valorat que podia tenir afectació per la contaminació a l'aire i per això ha posat en alerta (prop d'una hora més tard) el Plaseqta, demanant el confinament a les empreses del mateix polígon.

Patrulles dels Mossos d'Esquadra han vigilat els accessos a la via pública mentre el cos de Bombers treballava en l'incendi, però segons han assegurat diversos treballadors aquesta alerta no hauria arribat a tothom, ja sigui perquè el soroll de les sirenes no ha penetrat a l'interior dels edificis o perquè no hi ha hagut avisos telefònics a cadascuna de les companyies que tenen la seva seu al polígon.

De fet, Afepasa no forma part del pla Seveso, una directiva europea d'accidents greus, per la qual cosa segons les autoritats un accident no hauria de causar conseqüències greus. Els mesuraments posteriors han indicat que hi havia 38 micograms de sofre a l'aire, molt lluny dels 500 que provocarien una afectació greu. "La combustió de sofre pot produir òxid de sofre, que pot tenir una afectació lleu per a les persones", ha assenyalat el delegat del Govern, Àngel Xifré, que ha detallat que les dues sirenes del polígon han sonat. Més tard, la direcció de l'aire cap al nord, direcció Alcover, ha fet que Protecció Civil optés per no ampliar l'alerta al poble -ubicat al sud del polígon-.

Pel que fa als dos policies municipals atesos pel Sistema d'Emegerències Mèdiques (SEM), un ha estat donat d'alta in situ i el segon ha estat traslladat per ser atès a l'Hospital Joan XXIII. Segons ha assegurat Àngel Xifré i l'alcalde de la localitat, Òscar Sánchez, el seu estat seria de "cap afectació".

Una setmana del simulacre


Aquests fets es produeixen escassos dies després del simulacre al polígon químic sud, en el que no estava inclòs Constantí. Va ser el dia 2 de novembre quan els telèfons mòbils dels ciutadans de cinc municipis es van activar amb una alarma, alhora que van sonar també una vintena de sirenes. Durant prop d'un quart d'hora es va demanar a la població que es confinés a casa seva o en qualsevol altre edifici tancat, en la que va ser al primera actuació del recuperat Plaseqta.

En el cas d'aquest dilluns, tot i sonar les dues sirenes del polígon, no hi ha hagut alerta telefònica, donat que encara es troba en fase de prova. "Encara s'ha de fer el conveni perquè sigui efectiu, ens hauria anat molt bé, això ens fa veure que és molt necessari", ha afirmat Xifré.

El mateix delegat ha avançat que les dues escoles i l'institut (al nucli de la població) han estat alertats però no perquè es confinessin sinó perquè fessin seguiment de l'incendi.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: