1 de 10
PATRIMONI

Posen a punt el mausoleu del rei Jaume I per l'aniversari de la mort de Domènech i Muntaner

L'any 2021 es va declarar Bé d'Interès Cultural Local

El pati Jaume I, durant els treballs de neteja. | Ajuntament de Tarragona
per Redacció, Tarragona | 7 de novembre de 2022 a les 16:10 |
El Museu d'Història de Tarragona ha encarregat un projecte de neteja i restauració del mausoleu del rei Jaume I ubicat al Palau Municipal, que es durà a terme al llarg d'aquesta setmana. Aquest és un monument modernista de Lluís Domènech i Montaner, declarat Bé Cultural d'Interés Local (BCIL) l'any 2021. 

Els treballs consisteixen en la neteja de la pols acumulada des de la darrera intervenció l'any 2019 i de la restauració puntual d'algunes tessel·les malmeses, així com una actuació per tal d'assegurar-ne la resta. També es treballarà en la prevenció de l'oxidació de parts del monument.

Les actuacions es fan amb un elevador i per aquest motiu l'espai central del pati resta tancat durant tota la setmana, fins divendres 11 de novembre. Es podrà circular pel passadís lateral. La intervenció és a càrrec de l'empresa Lesena i té un cost de 4.930 euros. 

Lluís Domènech i Montaner va escollir la simbologia d'un vaixell per allotjar les despulles del rei Jaume I. A la tomba, l'arquitecte va deixar constància dels símbols que van caracteritzar el monarca: les seves corones i els seus escuts, que parlaven de les seves conquestes i dels seus reialmes. Els materials principals són la pedra, les tessel·les en mosaic i estructures de ferro.  L'any 2023 se celebra el centenari de la mort de Domènech i Muntaner i l'Ajuntament durà a terme una sèrie d'activitats a l'entorn tant d'aquest vestigi, com de la figura d'aquest arquitecte modernista.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: