1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Els usuaris de la residència d’avis de Vandellòs ja poden rebre la prestació econòmica de la Generalitat

El consistori rep l’autorització per atendre en aquest equipament les persones que tinguin reconeguda una ajuda vinculada al Sistema Català d’Autonomia i Atenció a la Dependència

Una imatge d'usuaris de la residència | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 12 de novembre de 2022 a les 20:20 |
L'Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aconseguit que les places de la residència d’avis Lo Parralet de Vandellòs estiguin acreditades per la Generalitat de Catalunya. El consistori va sol·licitar al Departament de Drets Socials l’autorització per atendre, en aquest equipament municipal, persones que tinguin reconeguda una prestació econòmica vinculada al servei de residència assistida per a gent gran de caràcter temporal o permanent, del Sistema Català d'Autonomia i Atenció a la Dependència (PEV).

L’autorització que ha obtingut recentment l’ajuntament és la que ha fet possible que des del mes d’octubre tots els usuaris d’aquesta residència amb dret a prestació que tinguin reconegut un grau 2 o 3 de dependència puguin rebre una subvenció de la Generalitat de Catalunya, amb un import variable en funció de la seva renda personal, que pot arribar als 715,07 euros com a màxim. Fins ara, el consistori donava un ajut municipal de 300 euros a totes les persones usuàries de la residència que portaven un any empadronats al municipi o que haguessin estat empadronats durant 10 anys en el passat.

Aquest ajut municipal se seguirà atorgant a les persones que compleixin aquest requisit d'empadronament i que no puguin ser beneficiàries de la prestació econòmica vinculada al servei de residència assistida, ja sigui perquè encara no tenen un grau de dependència reconegut o perquè tenen un grau insuficient per ser beneficiàries de PEV. Característiques de la residència La titularitat d’aquest centre ubicat al carrer Dr. Alfredo Simón, 2 de Vandellòs, és municipal, pertany a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i actualment està gestionat per la Fundació per a l’Atenció Social del Grup Sagessa. La residència té una capacitat de 15 places, 14 en habitacions dobles i 1 individual. Les persones usuàries disposen d’atenció a les activitats de la vida diària, atenció a la salut, atenció psicològica, disposició de la xarxa de serveis i recursos socials, teràpia ocupacional, activitats socioculturals i de lleure, servei de rehabilitació i fisioteràpia, bugaderia i menjador. A més, tenen al seu abast serveis opcionals com el de podologia, perruqueria, servei religiós i transport adaptat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: