1 de 10
LABORAL

S'anuncia per dijous una «vaga encoberta» de mossos a la sala 112 de Reus

Els sindicats policials denuncien que no s'han atès les demandes de més efectius i de millora de les condicions

Els sindicats han anunciat un episodi de | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 7 de novembre de 2022 a les 13:16 |
El sindicat policial SAP-FEPOL ha anunciat una "vaga encoberta" dels mossos que treballen a la sala 112 de Reus el dijous 10 de novembre per reclamar un increment d'efectius i millors condicions. Ho han fet anunciant un episodi de "grip blava" que, aquest mateix dia, provocarà "indisposicions justificades per motius de salut" de forma "general".

L'organització justifica aquesta acció pels "reiterats incompliments" per part de l'administració de posar més agents i millorar les condicions dels que hi són destinats, malgrat les reclamacions efectuades durant els últims mesos i les nombroses promeses del Departament d'Interior en aquest sentit. Tot això, asseguren, suposa greus conseqüències per a la salut dels agents.

«Els efectius policials de la Sala 112 de Reus estan esgotats»


Justament, el mateix sindicat policial SAP-Fepol va denunciar que aquest dissabte un sol operador del telèfon d'emergències 112 s'ha hagut de fer càrrec de gestionar tota la regió policial central dels Mossos d'Esquadra. En un comunicat, l'organització va criticar que hi hagi operadors cobrint regions policials senceres ja que el passat 22 d'octubre un sol treballador va haver de gestionar "més de 80 incidents".

"Els efectius policials de la Sala 112 de Reus estan esgotats, cansats i decebuts per com s’està gestionant la seva situació i per com s’està ignorant i menystenint les greus conseqüències que de manera personal estan patint", assegura el nou comunicat sindical emès aquest dilluns. Afegeix, a més, que "el Departament d’Interior ha de prendre la iniciativa en aquesta greu crisi".

En aquest escenari, SAP-Fepol confien ser convocats de manera urgent a una reunió que serveixi per trobar una sortida. "Una reunió a la qual esperem que hi assisteixin els màxims responsables del Departament, de la Direcció General, de la Prefectura i de la Sala 112 de Reus", han tancat.

USPAC reclama una reunió urgent


També ha mostrat el seu desencís amb la situació dels agents de la sala 112 de Reus el sindicat USPAC-Mossos. Asseguren sentir-se "cansats" de denúncies, protestes, reunions i incompliments del Departament d'Interior. "Sobretot cansats que es jugui amb la seguretat ciutadana i pública", sosté el seu comunicat sindical, amb e l qual reclamen també una reunió urgent aquesta setmana per trobar una "solució immediata" al problema.

En la mateixa línia que SAP-Fepol, han recordat que porten mesos reclamant solucions al Govern i que, un cop superada la solució provisional de les hores extres, "actualment els torns de treball es cobreixen amb una vintena d’operadors molts dies". "Operadors que porten sols una única regió policial, incompliments als descansos i denegacions constants de permisos", afegint que "el Departament d’Interior està posant en clar risc la seguretat i la salut dels agents, a la Sala i al carrer, i en conseqüència posant en risc a tota la ciutadania a Catalunya".

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: