1 de 10
PORT TARRAGONA

Port Tarragona encapçala, per segon any consecutiu, el rànquing dels ports més ben valorats en tràfic de vehicles

El tràfic de vehicles és ben valorat, al port tarragoní | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 7 de novembre de 2022 a les 11:38 |
L’ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions) ha fet públic l’Estudi de valoració de la logística maritimoportuària de 2021 i ha atorgat una valoració de 4,4 sobre 5 punts en el tràfic de vehicles a les terminals del Port de Tarragona: Bergé Marítima i Noatum Terminal Tarragona.

El Port de Tarragona encapçala la primera posició juntament amb el Port de Pasaia entre els ports del sistema portuari estatal en tràfic de vehicles segons aquest estudi que cada any publica ANFAC i destaca “l’alt compromís i el bon servei dels operadors Bergé Marítima i Noatum Terminal Tarragona com a factors clau d’aquesta primera posició”, segons s'ha destacat aquest dilluns des de l'Autoritat Portuària (APT). És el quart any consecutiu que l’entitat portuària tarragonina augmenta en aquesta valoració per part dels fabricants d’automòbils i camions, i es posiciona per damunt de la mitjana ponderada de tot l’estudi que és del 4.

Les principals "virtuts" que es destaquen del port tarragoní, s'ha indicat des de l'APT, "són la proactivitat, la facilitat amb els tràmits, els bons accessos per carretera i ferrocarril i en l’agilitat en la manipulació dels vehicles, entre d’altres". L’enquesta de l’associació de fabricants de cotxes estableix que una valoració d’entre 4 a 5 punts, on es troba el Port de Tarragona, correspon a un nivell entre “satisfactori” i “molt satisfactori”, dins de la forquilla de valors màxims que es pot assolir. El Port de Tarragona escala dues posicions respecte a les valoracions de l’estudi de 2019, i supera en valoració els ports de Santander, Sagunt, Barcelona, València, Vigo, i Màlaga.

El número de vehicles transportats a través del Port de Tarragona va créixer el 2021 en un 10,3% fins a situar-se en 133.936 vehicles. Es tracta d'un port "essencialment importador", sent el 66,2% dels tràfics els relatius a les arribades de vehicles al port per a la seva posterior distribució per la península. Pel que fa a la intermodalitat, el 2021 l'ús del tren per als trànsits d'exportació segueix guanyant pes de forma significativa fins a representar el 25,6% del total de tràfics transportats. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: