1 de 10
POLÍTICA

​Un informe de la sindicatura de comptes apunta que el CMQ es troba en situació «alegal»

La CUP de Reus ha denunciat que el centre mèdic tancarà l'any amb un milió i mig d'euros de dèficit

La regidora Marta Llorens i la diputada Laia Estrada a la roda de premsa aquest divendres | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 4 de novembre de 2022 a les 13:48 |
El Centre Mèdic Quirúrgic de Reus torna a estar en el punt de mira. Aquesta vegada, ha estat un informe de la Sindicatura de Comptes sobre l'exercici del 2018 de l'Hospital Sant Joan, publicat el mes de setembre, que recull fins a 23 irregularitats ocorregudes al centre sanitari, que ha presentat aquest divendres en roda de premsa la CUP.

Una de les observacions de l'informe apunta que l'activitat duta a terme pel CMQ no està recollida per cap marc jurídic, de manera que es podria qualificar "d'alegal". Segons el document, "actualment no existeix un marc jurídic que empari la prestació d'assistència sanitària privada per part de centres públics amb els mitjans personal i materials d'aquests, com seria el cas de CMQ, centre 100% públic".

Un dèficit d'un milió i mig d'euros, segons la CUP


L'informe també recull observacions sobre la falta de transparència en aspectes com el lloguer de l'edifici o de costos del material mèdic i sobre la contractació temporal dels treballadors. A més, segons el grup municipal de la CUP, el CMQ tancarà l'exercici d'enguany amb un dèficit d'un milió i mig d'euros, tot i que el pla de reequilibri contractat a l'empresa Antares preveia pal·liar el dèficit abans que acabi el 2023.

En roda de premsa aquest divendres, la CUP de Reus ha exposat que han sol·licitat una compareixença a la gerent del centre, Gemma Espigares, el regidor de Salut, Òscar Subirats, i el director del CatSalut per detallar la situació. La regidora Marta Llorens ha denunciat que "no pot ser que una empresa pública ofereixi i faci pràctiques de clínica privada i que formi part d'un sistema sanitari integral d'ús públic".

La diputada Laia Estrada ha exposat que les 23 observacions fetes a l'informe no s'han portat als judicis perquè ja estan fiscalitzades dins el cas Innova. Des del grup municipal declaren que "el camí cap a una única sanitat pública i cap a un únic conveni per a les treballadores és apostar perquè tot s'ho quedi l'Institut Català de la Salut".

Els anticapitalistes denuncien presumpta censura política


A banda de l'informe sobre el CMQ, la CUP de Reus també ha denunciat el consistori d'aplicar "censura política", a causa que la roda de premsa va ser suspesa aquest dijous. Segons fonts municipals, la compareixença es va suspendre perquè la sala de premsa de l'ajuntament no pot ser utilitzada per persones que no siguin regidores, com és el cas de la diputada Laia Estrada, i això està recollit en el reglament.

No obstant això, des del grup municipal exposen que en altres ocasions ja s'havia fet, que no han tingut accés al reglament i que no és la primera actitud d'aquest tipus amb què es troben, recordant que en una roda de premsa es va silenciar el micròfon del regidor Edgar Fernández.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: