1 de 10
DOCUMENTAL

Quatre documentals sobre històries del Camp de Tarragona a la secció MemoriReus

La primera projecció serà el dimecres amb "Arrels de mar", un homenatge a les persones que han dedicat la seva vida al mar de la Costa Daurada

Les dones i els dies d'avui, dels alumnes de l'Institut Gabriel Ferrater, al MemoriReus | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 4 de novembre de 2022 a les 11:39 |
Quatre documentals centrats en històries locals del Camp de Tarragona es presentaran en el marc del festival Memorimage. Dins la secció MemoriReus, es podran veure del 8 a l'11 de novembre a la dissetena edició que tindrà lloc al Teatre Bartrina i amb entrada gratuïta. 

"Arrels de mar" obrirà la secció MemoriReus


Les projeccions el dimecres començaran amb "Arrels de mar", un homenatge a les persones que han dedicat i dediquen la seva vida a la pesca en aigües tarragonines. El seu objectiu és donar a conèixer els oficis relacionats amb la mar i dona respostes a qüestions com el paper de la dona o el relleu generacional.

Mestres d'aixa, remendadores, pescadors, membres de les confraries i treballadors de les llotges són alguns dels perfils que tenen cabuda al documental. Es comptarà amb la presència dels co-directors de la pel·lícula, Emanuel Munteanu i Laura Vargas-Machuc, i el director de fotografia Alan Pardines.

Dos curtmetratges en el segons dia del MemoriReus


Dijous dia 10 de novembre es projectaran dos curtmetratges d'aquesta secció, presentats tots dos per part de l’equip dels films. El primer és "Les dones i els dies (d’avui)", un documental que recull el procés de creació d’una obra teatral realitzada pels alumnes de l’institut Gabriel Ferrater de Reus sota la direcció d’Iban Beltrán. 

“Les dones i els dies (d’avui)" planteja l’obra poètica de Gabriel Ferrater, en commemoració del seu centenari, des d’un punt de vista contemporani i es va presentar a Reus el passat 2 de juny. El desenvolupament creatiu de l’obra teatral va ser enregistrat pels alumnes de la Casa d’Oficis de Mas Carandell durant tres mesos. El resultat és aquest documental on la temporalitat de cada acció apareix intercalada en un a contrarellotge fins a arribar al dia de l’estrena.

Tot seguit, es projectarà el curt documental "Alésh", el retrat íntim d’Aleix Cantón, un jove transgènere diagnosticat amb autisme que s’ha convertit en una figura pública a través del seu perfil de Tik Tok. El documental explora les dificultats actuals amb les que ha topat Alésh alhora de ser diagnosticat com a persona autista pel fet de no formar part de la normativitat cisgènere. A més, d'apropar al públic als aspectes de la vida quotidiana d’una persona que busca acabar amb els estereotips que envolten tant el TEA com la transsexualitat. 

Del 12 al 20 de novembre, estarà disponible el Memorimage Online


Aquell mateix dijous, la pel·lícula que tanca la secció MemoriReus és "L’Espill". Un documental que captura la biografia d’Hilaire Arasa, fill d’exiliats catalans que torna al Delta de l’Ebre per descobrir l’Espanya dels presos polítics. Després de passar la seva infància menyspreat als barris obrers de Narbona, Hilaire torna al seu poble natal 60 anys després al seu poble natal, al llegat repressiu de la postguerra, però també retorn si del seu gran amor de la joventut. Hi haurà el director Mario Pons i el co-guionista Felip Solé.

Un cop finalitzada l’edició d’enguany, el Memorimage Online oferirà una selecció de pel·lícules de la secció MemoriReus d’edicions anteriors del festival. Es podran visionar del 12 al 20 d’octubre mitjançant un registre gratuït a la plataforma digital del Memorimage.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: