1 de 10
EDUCACIÓ

Cinc escoles de Reus se sumen a la nova edició del Passaport Cultural

Són dotze els centres educatius que formen part d'aquest projecte per fomentar els aprenentatges fora de les escoles

FIns a 225 alumnes més se sumen al Passaport Cultural enguany | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 3 de novembre de 2022 a les 13:54 |
La nova edició del Passaport Cultural, impulsada per la regidoria d'Educació, compta amb cinc escoles més, assolint els dotze centres educatius participants. Aquest projecte té l'objectiu de crear més oportunitats educatives i fomentar els aprenentatges fora de l'escola. 

856 alumnes tindran el Passaport Cultural


Amb les noves incorporacions s’afegeixen nou grups classe més, fet que suposa un augment de 225 usuaris. D'aquesta manera, el projecte compta amb 856 participants en total, ja que les noves incorporacions se sumen als 631 alumnes que ja hi havia amb les 7 escoles que repeteixen del curs anterior.

Segons el regidor d'educació, Daniel Recasens, “la metodologia del projecte es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge on d’es d’un determinat territori o municipi s’anima i se celebra la participació en activitats de lleure obertes fora de l’escola, incentivant la inclusió social de tots els infants”. La voluntat des de la regidoria és que cada un dels infants potencials participi com a mínim en dues o tres activitats culturals durant tot el curs.

Les escoles que s’han incorporat aquest curs al projecte són l’Escola Teresa Miquel, la Rubió i Ors, la Isabel Besora, l’Escola Montsant i l’Escola Eduard Toda. Se sumen a les escoles Prat de la Riba, Cèlia Artiga, Sant Bernat Calvó, Marià Fortuny, Pompeu Fabra, General Prim i, finalment, Alberich i Casas.
 

Cinc escoles s'afegeixen a la nova edició del Passaport Cultural Foto: Cedida


Els Xiquets de Reus i el Reus DEportiu d'afegeixen al projecte


El projecte es planteja objectius com fomentar el treball en xarxa i ampliar les oportunitats educatives dels infants, a més d'animar a les famílies a participar en les ofertes culturals i socials de la ciutat. Les entitats o empreses proposen les activitats que es poden incloure en el Passaport Cultural i que es poden oferir amb un descompte o condicions especials. 

Les destinacions culturals actuals són molt diverses i respecte al curs passat s’han afegit dues destinacions d’aprenentatge: els Xiquets de Reus i el Reus Deportiu. Hi ha també els Museus de Reus, amb el refugi de la Patacada i la Bòbila Sugranyes, a banda de les exposicions al Salvador Vilaseca i al Museu de la plaça de la Llibertat i el CIMIR; el Gaudí Centre, el Teatre Bartrina, el Circ Llunar, les Biblioteques Municipals o els Centres Cívics, entre altres.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: