1 de 10
MÚSICA

Ariel Santamaria anuncia que penja la guitarra

El reusenc compleix gairebé 30 anys en el món de la música

Ariel Santamaria, acompanyat dels músics, en una actuació | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 3 de novembre de 2022 a les 10:26 |
El “juantxisme” es queda sense banda sonora. Ariel Santamaria ha anunciat aquest dimecres, al seu compte de Facebook, que ha decidit abandonar el món de la música. Ell és el messies del més autòcton moviment contracultural nascut a Reus en l'època contemporània. La seva figura d'Elvis Presley als plens com a cap visible de la CORI va trasbalsar la política municipal i va provocar mals de cap permanents als partits tradicionals. Ara ha decidit penjar la seva guitarra, amb la qual va compondre lletres especialment punyents i mostres d'amor a les figures més representatives del reusenquisme de tota la vida.
 
"Durant aquests darrers 30 anys he gaudit força de la música i els seus directes, gravacions dels CD, maquetes, etc", reconeixia Ariel. "Però amb 55 anys tacos que tinc, més els problemes personals, de salut i familiars que arrossego des de fa temps, he decidit retirar-me de la música i de fer el juantxi de manera indefinida". Ariel dona les gràcies "a la vostra atenció, però tret de tres o quatre coses que tinc pendents, del mapa musical i escènic", afirma.
 

“Juantxisme” en la música i la política


 
Ariel Santamaria (Reus, 1967) va debutar l’any 1994 com a cantautor folk i a l’any següent va optar per dedicar-se a la música rock, tot sent el cantant del grup Flangers. El 1998 va tornar al format de cantautor folk, però amb un tarannà més “underground” o “juantxi” i funda l’Ariel Santamaria i la Banda del Pere Mata, nom que haurà de canviar per el de Banda de Dr. Juantxi.
 
El 2003, Ariel Santamaria s’incorpora al món de la política i es presenta com alcaldable de la CORI. Quatre anys després, torna a repetir l’experiència i entra de regidor a l’ajuntament de Reus. La seva notorietat política fa que, fins i tot, el 2010 es presenti com a candidat a la presidència de la Generalitat per la mateixa formació. El 2011, els resultats electorals municipals li impedeixen continuar de regidor i se centra en la música i en la seva ocupació professional:carter. Durant la seva trajectòria musical, Ariel Santamaria i la seva banda han ofert un gran nombre de concerts i han publicat quatre àlbums discogràfics.     
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: