1 de 10
tecnologia

Simulacre d'emergències: podríeu sentir un senyal al mòbil en qualsevol moment

Protecció Civil del govern central envia missatges aleatoris a dispositius per assajar com actuar en cas de catàstrofe real

Una persona amb un telèfon mòbil, en una imatge d'arxiu | ND
per L.G., Barcelona, Catalunya | 2 de novembre de 2022 a les 10:37 |
Protecció Civil del Ministeri d'Interior ha posat en marxa un simulacre d'emergències que enviarà missatges de manera aleatòria. Forma part d'un assaig per mesurar com actuar en cas d'una catàstrofe real i consistirà a enviar unes alertes a través de la xarxa telefònica que tindran un soroll o senyal específic i aniran acompanyats de vibració.

Així, es vol verificar el funcionament correcte del protocol ES-Alert, per enviar notificacions a la població que es trobi en una zona afectada per emergències o accidents. El calendari de proves s'ha separat segons les autonomies, i malgrat que va començar a finals d'octubre, a Catalunya dona principi aquest dimecres 2 de novembre i s'allargarà durant una setmana, fins al dia 9 del mateix mes.
 
La notificació que saltarà als dispositius mòbils informarà que es tracta d'una prova i que no és necessari fer cap més acció. El missatge s'haurà d'eliminar fent clic a acceptar o esborrant la notificació i no hi haurà més inconvenient. Es tracta d'una eina posada en marxa el passat estiu i té com a objectiu millorar la transmissió d'informació en cas d'emergència.
 
Per ara, Protecció Civil de la Generalitat ha explicat que el primer dia de simulacres es farà la tarda (des de dos quarts de 7) d'aquest dimecres al Camp de Tarragona, coincidint amb el simulacre de risc químic. En concret, a La Canonja, Vila-Seca, Salou i Reus.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: