1 de 10
SOCIETAT

Al Monestir de Poblet asseguren que la documentació robada no és rellevant

Els arxivers han trobat una caixa de seguretat oberta i documents del president escampats per terra

Monestir de Poblet | Wikipedia Commons
per Redacció, Tarragona | 31 d'octubre de 2022 a les 16:00 |
Els responsables de l'arxiu Montserrat Tarradellas i Macià han assegurat que els lladres no s'han emportat cap documentació històrica rellevant del president Josep Tarradellas, que va cedir el seu fons bibliogràfics i documentals a la comunitat monàstica de Santa Maria de Poblet.

Segons els treballadors, els delinqüents han obert una caixa de seguretat ignífuga que només contenia documentació de Tarradellas, com el seu DNI i passaport, que han deixat escampada a terra, aparentment sense sostreure res.

Es tracta de documentació que també està digitalitzada. Des de l'arxiu han explicat que els assaltants han trencat portes i neutralitzat el sistema de seguretat.

A hores d'ara, la policia científica dels Mossos d'Esquadra continua treballant en l'edifici on s'ha produït el robatori aquest cap de setmana. Els arxivers presentaran una denúncia quan puguin analitzar amb profunditat si els manca alguna mena de document.

Tot plegat ha succeït aquest passat cap de setmana, al Palau de l'Abat. A banda de l'Arxiu Tarradellas també hi ha el del general Domènec Batet i el d'Antoni Andreu Abelló, entre d'altres. Alhora també hi ha una còpia microfilmada de l'arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli referent a les possessions catalanes.

El fons és custodiat per la comunitat monàstica i pels mateixos treballadors, i va ser creat el 1981, amb més de seixanta donacions acumulades, per tal de conèixer amb detall la trajectòria de l'expresident de la Generalitat. Alhora, aquest fons ha estat utilitzat per acadèmics per tal d'estudiar el període bèl·lic i revolucionari entre el 1936 i 1939, així com l'exili i la transició.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: