1 de 10
SOCIETAT

El Monestir de Poblet pateix un robatori de documents històrics

Els fets han succeït al Palau de l'Abat, on hi ha l'Arxiu Tarradellas

Monestir de Poblet | Wikipedia Commons
per Redacció, Tarragona | 31 d'octubre de 2022 a les 12:55 |
Sense violència (només la necessària per accedir a la caixa forta) i sense que ningú hagi vist res: així ha estat el robatori de documents històrics que han denunciat des del Monestir de Poblet als Mossos d'Esquadra, aquest passat cap de setmana. Tant el cos policial com els treballadors estan acabant de determinar l'abast del robatori, que hauria succeït al Palau de l'Abat, on hi ha l'Arxiu Tarradellas.

Segons ha avançat TV3, el robatori podria haver afectat a fons documentals de personatges històrics de Catalunya, ja que a banda de l'Arxiu Tarradellas també hi ha el del general Domènec Batet i el d'Antoni Andreu Abelló, entre d'altres. Alhora també hi ha una còpia microfilmada de l'arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli referent a les possessions catalanes.

El fons és custodiat per la comunitat monàstica i pels mateixos treballadors, i va ser creat el 1981, amb més de seixanta donacions acumulades, per tal de conèixer amb detall la trajectòria de l'expresident de la Generalitat. Alhora, aquest fons ha estat utilitztat per acadèmics per tal d'estudiar el període bèl·lic i revolucionari entre el 1936 i 1939, així com l'exili i la transició.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: