1 de 10
SEGURETAT CIUTADANA

La Unitat de Proximitat de la Guàrdia Urbana fa 3.000 actuacions en set mesos

En destaquen les patrulles de barri i els serveis de la Comissaria Mòbil

La Unitat de Proximitat de la Guàrdia Urbana realitza 3000 actuacions des del març | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 31 d'octubre de 2022 a les 12:21 |
3.000 actuacions en 7 mesos: aquest és el balanç de la nova Unitat de Proximitat de la Guàrdia Urbana. Posada en marxa a ple rendiment el mes de març, la unitat du a terme activitats com les patrulles de barri, les Comissaries Mòbils de Proximitat o les visites i reunions amb entitats i comerços.

La Guàrdia Urbana va realitzar el 2021 més de 5.400 serveis de patrullatge de proximitat en totes les zones de la ciutat. Des que es va posar en marxa el 14 de març d’enguany i fins al 12 d'octubre, ha realitzat 3.000 actuacions, de les quals en destaquen les 1.146 patrulles de barri, que ha suposat un increment de patrullatge a peu.

La Unitat de Proximitat té l'objectiu de ser més accessible als veïns


També s'han dut a terme 555 serveis de la Comissaria Mòbil de Proximitat, que recullen denúncies i informació i que volen ser més accessibles que la comissaria convencional. Dins les actuacions, a més, s'han fet 126 serveis de protecció escolars regulant les entrades i sortides dels centres educatius. 

Altres actuacions incloses en la Unitat de Proximitat han estat més de 270 visites a entitats i comerços, una cinquantena de reunions amb associacions de veïns i més de 300 incidències a la via pública. També han dut a terme actuacions en vehicles abandonats, denúncies de trànsit, actuacions amb gossos o infraccions sobre contenidors. 

Aquesta unitat té els objectius de reduir les patrulles a vehicle, augmentant les que van a peu; tenir contacte amb entitats i veïns; i centralitzar les tasques d'anàlisi, planificació i resposta. La unitat específica de proximitat, consolidada aquest 2022, compta amb un sotsinspector, un sergent, dos caporals i deu agents, a més dels caporals responsables de cada zona o barri. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: