1 de 10
TOTS SANTS

Dispositiu especial per Tots Sants al Cementiri General de Reus

Consulteu els horaris, les zones d'aparcament disponibles i la freqüència de las del transport públic per anar-hi

Amb motiu de Tots Sants, s'ha organitzat un dispositiu especial per accedir al cementiri de Reus | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2022 a les 18:01 |
Un any més, l’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha elaborat un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants per tal de facilitar l’accés dels ciutadans al Cementiri General de Reus. Destaca novament l'habilitació de nous espais d’aparcament; el servei especial de transport públic a través de l'empresa municipal Reus Transport i l'establiment d'una ampliació d'horaris per tal de disposar de més temps per poder fer la visita al recinte funerari durant aquests dies.

Horari especial del cementiriDel 24 al 28 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri General de Reus obrirà les portes de manera ininterrompuda entre les 9 del matí i dos quarts de 7 de la tarda.

Els dies, 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’ampliarà l’horari i el recinte s’obrirà de 7 del matí a dos quarts de 7 de la tarda.

Aparcaments a l'entorn del cementiriPer tal de millorar l’aforament a l’interior, no es podrà accedir ni aparcar amb vehicle dins del recinte del cementiri. Les persones amb mobilitat reduïda tindran reservats una bona part dels aparcaments de davant del cementiri.
 

S'habilitaran també nous espais d’aparcament per ampliar el nombre de places disponibles. En aquest sentit, es recomana a la població en general la utilització de manera preferent de les noves zones d’aparcament al polígon Granja Vila.

Els espais per aparcarSón l'aparcament provisional a la zona del polígon Granja Vila, a la carretera de Montblanc (s’habilitarà un espai amb prop de 450 places que es podrà fer servir els dies 29, 30, 21 d'octubre i l'1 de novembre); les zones d’estacionament dels carrers del citat polígon i un altre aparcament ja operatiu al carrer de la Tolerància (cantonada amb el carrer de la Diversitat, amb 112 places). Aquest punt estarà connectat a l’accés al cementiri amb la línia de bus que tindrà parada a la mateixa carretera de Montblanc.
 

També hi ha un aparcament a tocar de l’entrada principal del Cementiri General de Reus amb un total de 200 places, a més d'un nou aparcament situat davant de l’entrada nord del cementiri (també s’habilita puntualment, amb un total de 100 places); també es pot usar l'aparcament al costat de l’institut Pi del Burgar (d'aproximadament unes 200 places). Aquest espai també estarà connectat al cementiri amb la línia de autobús que tindrà parada a l’avinguda de Marià Fortuny.

Transport públicEntre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar amb el cementiri.
 

Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9 del matí i el finalitzarà a les 7 de la tarda. Per a més informació es pot consultar el web www.reustransport.cat. El dia 1 de novembre, Reus Transport posarà en marxa un any més un servei especial d’autobús gratuït pel Dia de Tots Sants. Aquest tindrà sortida de l’aparcament al costat de l’institut Pi del Burgar i unirà aquesta zona amb el cementiri. Durant el trajecte farà una parada (polígon Granja Vila) que estarà degudament senyalitzada. Tindrà una freqüència de 10 minuts.

Dispositiu de la Guàrdia UrbanaEl dispositiu de la Guàrdia Urbana té com a objectiu la regulació i millora de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic. Enguany també tindrà com a funció essencial la regulació del moviment de persones a les dues entrades al cementiri.

Altres serveis de prevencióAl cementiri hi haurà una unitat d’ambulància, amb personal d’assistència, per atendre a les persones que ho puguin necessitar. D’altra banda, el cementiri disposarà de sis vehicles elèctrics per facilitar la mobilitat a qui ho requereixi.

Ofrena floralEl dia 1 de novembre, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es portarà a terme simbòlicament, davant del Mausoleu dedicat als Fills Il.lustres de la ciutat. Durant el matí del dia de Tots Sants, una formació amb quartet de violoncels rebrà els visitants en les ofrenes que realitzin als seus familiars i amics difunts.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: