1 de 10
DIGUES LA TEVA

Curts de llarg recorregut a Vila-seca

El FICVI ha arribat a la seva setena edició

«No es país para viejos» ha estat un dels curs projectats al FICVI | Cedida
per Jordi Garcia Arnau, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2022 a les 13:31 |
Els curts estan vivint un moment dolç... evidentment em refereixo als curtmetratges. Infinitat de festivals d'aquesta modalitat cinematogràfica són presents en moltes poblacions del nostre país. Ben a prop nostre, tenim el FICVI que es celebra anualment a Vila-seca de Solcina on enguany han arribat a la setena edició.

La novetat més destacada de la present edició ha estat l'estrena de l'espai de l'antic celler com a recinte per la projecció i celebració de tots els actes referents a aquest festival. El nou recinte situat al costat del castell de Vilaseca ha meravellat als prop de 2.000 assistents que han pogut gaudir de tota l'espectacularitat d'aquest edifici noucentista adaptat com a teatre on hi caben 517 persones assegudes.

El prestigi del certamen ha crescut ràpidament i des de l'anterior edició el FICVI va ser declarat festival col·laborador en la preselecció de curtmetratges per als premis Goya. El certamen es va inaugurar el proppassat dia 14 d'octubre en un acte presentat per la popular Txe Arana i es va clausurar el dia 23. La gala de cloenda i entrega de premis va anar a càrrec del Peyu, conegut radiofonista de RAC1 i Catalunya Ràdio, i copresentador de programes de TV3 com l'APM, Còmics o Natura Sàvia.

Pel que fa a premis, el millor curtmetratge de ficció se'l va endur La Entrega, de Pedro Díaz, i el premi internacional va ser per Chiuse a la lucce, de l'italià Nicola Piovesan. El de animació va ser Amarradas, de Carmen Córdoba; i el DO Catalònia va ser per Tornar a casa, d'Aridana Pastor. Altres premis van ser els Jurat Jove, el del Públic i l'In Situ, una modalitat que cal fer en tan sols 48 hores. En aquesta última a categoria van ser premiats en primer lloc La mejor medicina, i en segon No es país para ratones, de Mario Teruel i Veronica Rodriguez. En aquest últim curtmetratge hi he tingut el gust de participar al costat d'un altre reusenc, Ariel Santamaria.

També cal destacar l'entrega del Premi d'Honor a Luisa Gavasa. Aquesta actriu aragonesa va debutar en la gran pantalla a Entre tinieblas de Pedro Almodóvar, però la popularitat li va arribar en la sèrie de TVE Amar en tiempos revueltos i posteriorment Las chicas del cable de Netflix i La que se avecina de Telecinco.

Josep Varo, director del FICVI, s'ha mostrat satisfet per la confiança de cineastes, distribuidores, i especialment per l'afluència de públic en aquesta darrera edició. També ha fet esment a la qualitat i actualitat de totes les obres presentades.

Jordi Garcia Arnau és periodista. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: