1 de 10
ENERGIA

L'ajuntament impulsa un pla per fomentar l'ús d'energia sostenible

Un carregador per a vehicles elèctrics, davant de l'estació de trens de Reus | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2022 a les 13:11 |
La junta de govern local de l’Ajuntament de Reus ha aprovat el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC 2030). Aquest recull les accions que el consistori emprendrà "per tal d’assolir els compromisos que estableix el Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia al qual està adherida la corporació reusenca", segons fonts municipals.

El compromís "sorgeix de la voluntat de l’Ajuntament de Reus d’implicar-se activament en un canvi de model per frenar el canvi climàtic", s'ha assenyalat. El pacte dels batlles és una iniciativa europea que ara ha esdevingut "global" i que comporta l’assumpció d'una sèrie de compromisos, entre els quals reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 55% per a l’any 2030 i assolir les emissions zero al 2050.

Pel que fa a l’apartat d’adaptació al canvi climàtic i fer de Reus una ciutat més resilient inclou 11 línies d’actuació. Els àmbits d’actuació són, entre altres, edificis i equipaments o instal·lacions municipals, edificis i equipaments o instal·lacions terciaris, sector serveis, o edificis residencials.

En aquest sentit, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha dit que “des del govern de Reus som pioners en fer polítiques de reducció d’emissions, amb una aposta decidida des de fa anys pel foment de les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques als edificis públics. Una aposta que ara s’amplia gràcies a l’impuls de projectes com la comunitat energètica al polígon Agro-Reus a través de Reus Energia”.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: