1 de 10
POLICIAL

La costa tarragonina reuneix més de 100 policies d'elit per fer exercicis marítims

La plataforma petrolífera Casablanca ha estat l'escenari on s'ha realitzat un entrenament d'assalt per neutralitzar una cèl·lula terrorista

La plataforma petrolífera Casablanca, el lloc de trobada de policies d'elit. | Guàrdia Civil
per Redacció, Tarragona | 28 d'octubre de 2022 a les 13:10 |
Durant els dies 17 al 26 del mes d'octubre efectius del Servei Marítim i del Servei Aeri de la Guàrdia Civil han entrenat a la costa de Tarragona en unes maniobres de protecció d'infraestructures crítiques i estratègiques i seguretat marítima. Tot plegat ha finalitzat amb un exercici coordinat, amb la simulació d'un assalt a una plataforma petrolífera controlada per una cèl·lula terrorista.

La Guàrdia Civil ha desplegat el vaixell oceànic Río Segura del Servei Marítim, dues embarcacions d'assalt i tres helicòpters del Servei Aeri. Per part dels països participants s'han incorporat tres embarcacions més. S'han aplicat tècniques d'aproximació, assalt i intervenció operativa per mar i aire en escenaris simulats d'apoderament il·lícit d'una plataforma petrolífera per part d'una cèl·lula terrorista.

Aquest tipus de pràctiques s'emmarquen dins del Projecte Europeu d'actuacions conjuntes d'Unitats Policials d'Intervenció d'elit dins dels seus països respectius, conegut com a Red Atlas, en què actualment hi ha 38 unitats especials d'intervenció integrades en els cossos de policia i gendarmeria dels estats membres de la Unió Europea, així com les de Noruega, Regne Unit, Suïssa i Islàndia.

La plataforma Casablanca es troba a 24 milles de la costa, amb unes característiques especials i de molt difícil reproducció a qualsevol altre lloc o situació.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: