1 de 10
BROSSA

El «porta a porta» arribarà al desembre a Vandellòs i a diverses zones de l’Hospitalet

El servei servei s’ampliarà, més endavant, als nuclis de Masriudoms i Masboquera

El consistori impulsa el desplegament del «porta a porta» en indrets del terme | ND
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de novembre de 2022 a les 08:00 |
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant té previst implantar a partir del 12 de desembre el servei de recollida selectiva de residus porta a porta (PaP) a Vandellòs i a diversos zones de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, a aquelles situades a l’altra banda de l’antiga via del tren, cap amunt: al barri de Sant Roc i a les urbanitzacions Infant, els Corralets i Vanessa Park.

Aquest servei s’ampliarà als nuclis de Masriudoms i Masboquera, on actualment ja s’està recollint amb aquest sistema la fracció orgànica, per poder reciclar els altres tipus de deixalles.

Material necessari per als habitatgesSecomsa, l’empresa del Consell Comarcal del Baix Camp que gestiona aquest servei, proporcionarà el material necessari a cada habitatge (cubells multi producte i bosses compostables), i, a més, instal·larà un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa i, en un futur, aplicar el pagament per participació.

La recollida d'escombraries porta a porta serà per a aquestes fraccions: orgànica, envasos, paper i cartró i rebuig. No es recollirà mai una bossa que no sigui de la fracció que toca en funció del dia de la setmana, segons el calendari marcat, i sempre es deixarà un avís. L’única fracció que es podrà deixar a la porta de casa cada dia de recollida serà la tèxtil higiènico-sanitari (bolquers i compreses), en una bossa a banda. El vidre, en canvi, s’haurà de continuar dipositant als contenidors instal·lats a la via pública. La resta de contenidors que hi ha actualment al carrer es trauran.

Només es deixaran habilitades unes àrees d’emergència a cadascuna de les zones afectades que estaran disponibles les 24 hores, amb contenidors per a les diferents fraccions. Aquestes àrees serviran per dipositar els residus en casos excepcionals, per exemple, si una persona marxa de viatge o quan es produeixi una generació de residus més alta de l’habitual (en cas de celebracions, festes de Nadal, etcètera). Durant les dues primeres setmanes d’implantació d’aquest nou model de recollida selectiva, el porta a porta conviurà amb les actuals bateries de contenidors, però després aquests es retiraran de la via pública.

Objectiu: el 60%El principal objectiu d’aquesta iniciativa és la millora de les xifres del reciclatge al municipi i la conscienciació i sensibilització de la població per actuar envers l’emergència climàtica, segons ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Frederic Escoda.

En termes quantitatius, l'objectiu és incrementar el percentatge de recollida selectiva, de manera que el 2030 el 60% del total de deixalles generades a Vandellòs i l’Hospitalet de l’infant es reciclin (actualment, aquest percentatge és el 43%), segons va explicar el passat 27 d’octubre, una tècnica de Secomsa a la reunió informativa adreçada al veïnat de Vandellòs que va tenir lloc a l’auditori del poble.

La reunió informativa per al veïnat afectat de l’Hospitalet de l’Infant es va fer el 7 de novembre i "en breu" l’ajuntament i Secomsa convocaran també els veïns de Masriudoms i Masboquera per donar-los a conèixer les novetats del sistema de recollida selectiva de residus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: