1 de 10
ENERGIA

El Consell Comarcal posa en marxa l’Oficina de Transició Energètica del Baix Camp

Amb l'objectiu d'assesorar els ajuntaments

El Consell Comarcal del Baix Camp ha posat en marxa l’Oficina de Transició Energètica | Cedida a l'ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2022 a les 11:40 |
El Consell Comarcal del Baix Camp ha posat en marxa l’Oficina de Transició Energètica per tal de preparar la comarca en l’assoliment dels objectius previstos en la Perspectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT). L’oficina, formada per una persona tècnica en enginyeria, està ubicada a la seu del Consell Comarcal, al carrer del doctor Ferran, 8, de Reus i vol donar servei a tots els municipis del Baix Camp en termes de transició energètica.

En aquesta línia, la presidenta del Consell Comarcal, Rosa Mª Abelló, ha valorat l’obertura d’aquest nou servei de manera "molt positiva". Segons Abelló, “molts ajuntaments de la comarca ja estan duent a terme polítiques de transició energètica i tenir una oficina d’aquestes característiques els podrà facilitar la feina cap aquesta via”.

El Consell Comarcal del Baix Camp vol impulsar l’eficiència energètica dels seus municipis perquè puguin complir els objectius de sostenibilitat i energia marcats pel Govern de Catalunya i Europa.

Els objectius de l’oficinaEntre els reptes de l'oficina s'hi troben el fet d'aconseguir la neutralitat climàtica l’any 2055 a través de l’assoliment de la plena sobirania energètica dels municipis del Baix Camp. Tot plegat, "desenvolupant una diagnosi de la situació actual de la transició energètica de la comarca i estudiant el potencial renovable en els sectors municipal, residencial, industrial i turístic".

També es contempla l'objectiu de realitzar tasques d’enllaç entre l'Institut Català de l’Energia (ICAEN) i els municipis de la comarca per "validar i ajudar" en el desenvolupament del Pla territorial per a la implantació de les instal·lacions d’energies renovables a Catalunya (PLATER).

Prestar assistència i suport als ajuntaments de la comarca per "comptabilitzar i optimitzar" la gestió dels consums energètics, i executar actuacions "per a l’estalvi i la millora de l’eficiència energètica" i assessorar els ajuntaments en la sol·licitud i tramitació d’ajudes i subvencions entorn al tema energètic són altres dels objectius de l'ens. 

El contacte amb l'Oficina de Transició Energètica es pot fer a través del correu pvalencia@baixcamp.cat i el telèfon 977 327155. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: