1 de 10
TOTS SANTS

Reus celebra la tradició mexicana del Dia dels morts

L'Associació Calmécac prepara una trobada per al 31 d'octubre a la tarda, al centre cívic Mestral

Imatge d'una bandera de Mèxic | Europa Press
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2022 a les 10:10 |
L'Associació Calmécac realitza diverses tasques, una de les quals és la difusió de la cultura mexicana entre la població reusenca. La setmana que ve se celebra una de les festes més importants i emotives de Mèxic, el dia dels morts, i "després de dos anys de pandèmia, la volem reprendre", s'ha explicat des de l'entitat.

Aquesta festivitat és una tradició mexicana que representa el sincretisme cultural entre les cultures originàries de l’Anáhuac (Mesomèrica) i la cultura europea; i "té la finalitat d’honrar la memòria dels avantpassats amb ofrenes".

En l’actualitat, la part més visual d’aquesta festivitat, com és La Catrina, s’ha explotat comercialment a nivell internacional i "moltes vegades la gent desconeix el seu origen". Per aquest motiu, l’Associació Calmécac, d‘origen mexicà, ha indicat que "és molt important compartir i explicar entre la població reusenca el sentit simbòlic de la nostra festivitat dedicada a la Mort, i és per això que us en fem coneixedors per tal de donar-li més visibilitat i difusió". 

La celebració es farà el dilluns, dia 31 d'octubre, al centre cívic Mestral, entre les 5 de la tarda i les 9 del vespre (avinguda de Barcelona, 6). Es farà l'explicació de l’Altar de Muertos i la seva simbologia, es farà una ofrena als avantpassats i s'explicaran les seves històries. En aquest sentit, l'entitat convida a portar un retrat d’un ésser estimat i la fruita, el pa, el menjar o la beguda que li agradava. 
 

Detall del cartell de la festa Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: