1 de 10
JUDICIAL

La Cooperativa de Cambrils pagarà als creditors en els pròxims catorze anys

A partir d'un conveni de finançament acordat

L'advocat Javier Moreno i el president de la cooperativa, Pau Serra, aquest dijous | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 27 d'octubre de 2022 a les 12:34 |
El Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona ha dictat sentència ferma en el concurs voluntari de creditors iniciat per la Cooperativa de Cambrils per tal de satisfer el deute pendent als seus creditors en els pròxims 14 anys. En aquest concurs hi havia dues opcions de recuperació: la A (amb una quita del 33% i una espera de recuperació dels 10 anys); i la B (en què el 33% del crèdits seran recuperats de l’any onzè al catorzè a partir d’ara i el 67% restant en els pròxims 10 anys). El resultat d’adhesions voluntàries en l’opció B ha estat del 71,41% del total del passiu.

Amb aquesta resolució ferma la Cooperativa de Cambrils "fa un pas important en el compromís de satisfer el deute", segons s'ha exposat aquest dijous. El president de l’entitat, Pau Serra, ha afirmat que “gràcies a col·laboració d’impositors, dels treballadors de l’entitat i de l’equip rector hem pogut a arribar en aquest punt. La cooperativa ha treballat per tornar fins ara una gran quantitat del deute i, amb aquest acord, garanteix la recuperació dels diners a les persones afectades”.

Des de Salvat Advocats, que van intervenir en el procediment inicial del 2015 i principis de 2016, ​Javier Moreno ha explicitat que al desembre de 2015 es va tancar la secció de crèdit i es va iniciar el preconcurs amb un acord de refinançament de 32,5 milions d’euros. Fins el 2019 es van pagar les anualitats compromeses i van avançar-se tres anualitats més, tot satisfent 19 milions d’euros (el que representava el 58,6 del passiu pendent). "Amb la pandèmia i l’aturada econòmica", ha afegit, la cooperativa va haver d’iniciar aquest concurs de creditors voluntari "gràcies al qual s’ha pogut arribar a un acord de conveni amb els creditors".

El nou pla de pagaments s’aplicarà a partir del 18 de novembre, amb un primer que s’anirà repetint a partir de l’exercici següent en el mes d’octubre. Aquest pagament, es realitzarà progressivament amb un percentatge progressiu a l’inicial. En els 10 primer anys se satisfarà el 67% del deute, i les anualitats cobriran el següents percentatges: en la quota d’enguany, el 2,5%; del 2023 al 2027, es pagarà anualment un 7,5% del deute actual; del 2028 al 2032, cada any un 12% del deute i, a partir del 2033, es pagarà un 25% anual del 33% restant del deute.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: