1 de 10
ECONOMIA

Escrivá destaca la «resiliència» de l'economia catalana tot i les «difícils» condicions internacionals

El ministre de la Seguretat Social valora positivament el creixement de l'ocupació

El ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá, arribant a la seu de l'ICAT de Tarragona acompanyat de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay. | Mar Rovira / Eloi Tost
per ACN, Tarragona | 27 d'octubre de 2022 a les 12:33 |
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha destacat la "resiliència" de l'economia catalana i la seva capacitat per crear llocs de feina, malgrat les "difícils" condicions internacionals derivades de la guerra d'Ucraïna. Segons l'Enquesta de Població Activa (EPA) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicada aquest dijous, Catalunya ha superat el rècord d'ocupació en un tercer trimestre des del 2007 amb 3,59 milions d'ocupats.

Així, entre juliol i setembre, el país ha generat 38.800 llocs de feina (+1,1%) i 80.400 ocupats (+2,31%) més que l'any passat. Escrivá també ha valorat positivament la taxa de creixement d'ocupació, tot i l'increment fins al 12% de l'atur a l'Estat Espanyol.

"Som el país d'Europa que més llocs de feina està creant des de la guerra, en general, els mercats de treball estan parats perquè la situació internacional és molt complexa", ha sostingut.

A banda, el ministre de la Seguretat Social ha assegurat que confia que sindicats i patronal desencallin les negociacions dels convenis sectorials: "La negociació té elements sectorials i també geogràfics i territorials, espero que les negociacions es recondueixin, moltes vegades es posa més l'èmfasi on hi ha fricció i no es recorda que estan sortint molts convenis", ha defensat.

Seguretat Social a Tarragona


Preguntat per la falta de personal a les oficines de la Seguretat Social de Tarragona, el titular d'Inclusió ha respost que treballen per reforçar les plantilles després de gairebé una dècada de "congelació". "També volem complementar-ho amb projectes pilots que estem desenvolupant i que crec que es podran estendre aquí. Utilitzar videoconferències és una alternativa que pot ajudar en molts casos, avaluaré la situació en la reunió que tindrem avui a la delegació", ha afirmat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: