1 de 10
COMUNICACIÓ

Quaranta anys de ràdio local a Reus

Una exposició al Centre de Lectura mostra la història de LANOVA Ràdio de Reus

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2022 a les 08:00 |
Des d’aquest dijous i fins al 19 de novembre, la sala Fortuny del Centre de Lectura aplega l’exposició LANOVA Ràdio de Reus, 40 anys de compromís i servei públic, una mostra que repassa, a través d’imatges, textos i material divers, la història d’aquesta ràdio local, incloent també les experiències anteriors de Ràdio Music Club i Punt 6 Ràdio.

L'exposició està distribuïda en les tres etapes: la primera mostra el perfil de ràdio lliure i transgressora que va ser Ràdio Músic Club a principis dels anys 80; la segona presenta l'evolució fins a convertir-se en ràdio local de Reus amb el nom de Punt 6 Ràdio i la tercera explica com, amb LANOVA Ràdio de Reus, s’ha mantingut aquest compromís amb la ciutat. Al centre de la sala s'ha instal·lat una estructura decorada amb cartrons d'ous, que representa el primer estudi de Ràdio Músic Club que hi va haver al carrer del Vent.
 

A la mostra s'hi recrea el primer estudi de l'emissora Foto: Reusdigital.cat


S’hi pot veure tot el que s'ha dut a terme en aquests 40 anys, des de l'activitat radiofònica, que inclou un gran nombre de programes i col·laboradors a altres accions comunicatives, culturals, solidàries o formatives que s'han fet. L’exposició també presenta informació del llarg periple que l'emissora ha viscut en la demanda d'una freqüència als governs català i central per emetre legalment.

La inauguració de la mostra ha aplegat desenes de persones, moltes de les quals vinculades a l'emissora. Com a representant de l'entitat amfitriona, el president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez, ha subratllat la "rellevància" i la "qualitat" del projecte comunicatiu que ha desenvolupat la ràdio en les seves quatre dècades d'activitat. A més, Pérez ha manifestat que una de les "espinetes" que té de quan va ser alcalde és no haver legalitzat la situació de l'emissora.
 

L'exposició compta amb material audiovisual dels inicis de la ràdio reusenca Foto: Reusdigital.cat


Per part seva, el director de LANOVA Ràdio, David Fernàndez, ha volgut recordar que tot plegat va començar al carrer del Vent de la capital del Baix Camp, 40 anys enrere, quan un grup de joves van tenir el "somni" de tirar endavant "una emissora que ells mateixos van fabricar". Informació, esports, entreteniment... "amb vocació de servei a Reus i a la seva gent , durant aquests 40 anys hem volgut de fer de tot, també més enllà de la comunicació", ha explicat el periodista en al·lusió a les moltes activitats organitzades al llarg d'aquest temps. "Hem volgut contribuïr a dinamitzar la ciutat", ha dit. 

Fernàndez ha destacat també que la ràdio va ostentar diverses corresponsalies per Ràdio 4 de Ràdio Nacional d'Espanya i per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), fet que va suposar que "la redacció de Punt 6 Ràdio fos la primera redacció transmèdia de la demarcació en oferir textos, talls de veu, fotografies i vídeos de mitjans subscrits", i ha volgut fer valer que l'emissora sempre ha tingut les portes obertes" a qui ha volgut fer ràdio. "Hi ha periodistes que han passat per la ràdio en quasi totes les redaccions de la ciutat i en mitjans nacionals i estatals que podem seguir dia a dia", ha celebrat. Finalment, el director ha lamentat que LANOVA Ràdio encara no disposi d'una freqüència modulada. "Aquesta exposició és un homenatge a tothom qui ha fet ràdio amb nosaltres; els qui són avui aquí i els qui, per desgràcia, ens han deixat", ha conclòs. 
 

Fernàndez parla per als assistents a la inauguració Foto: Cedida


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: