1 de 10
POLÍTICA

El programa de proximitat de l'alcalde encara la recta final

Els barris Monestirs, Mas Vilanova i l'avinguda de la Salle han estat la penúltima visita del programa "Convivències amb l'alcalde"

Una de les reunions dins del programa | Estel Romeu
per E.R., Reus, Catalunya | 27 d'octubre de 2022 a les 10:16 |
El Centre de Normalització Lingüística, situat al centre del Mas Vilanova i al costat del passeig de Misericòrdia, ha acollit les trobades mensuals Convivències amb l'alcalde. El programa de proximitat de Carles Pellicer, que permet als veïns presentar propostes per millorar la seva zona, es troba ja a la recta final.

La penúltima actuació emmarcada en les Convivències amb l'alcalde ha passat pel barri Monestirs, el Mas Vilanova i l'avinguda de la Salle des d'aquest dimarts fins al dijous. Després de recórrer la zona acompanyat de les regidores de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i d'Economia, Teresa Pallarès; el batlle va convidar el veïnat a apropar-se al Centre de Normalització Lingüística si tenien propostes de millora per al seu barri.

«És un tema recurrent al barri»


A les 5 en punt, ja hi havia un veí del Mas Vilanova amb demandes com "més neteja" en alguns carrers o "més control" en la presència d'ocells. "Una de les propostes és el de les oliveres, un tema recurrent al barri", explica el veí, "quan cauen les olives embruten el carrer i, quan es xafen, deixen oli i embruten les soles de les sabates, s'haurien de recollir a mà". A més, també afegeix que "hi ha moltes cotorres i embruten molt els carrers i els cotxes".

Les propostes que rep el batlle, majoritàriament, aborden qüestions sobre neteja, jardineria o petits arranjaments de mobiliari. "Tractaments en arbres que tenen algun tipus de llàgrima, repassar alguns passos de vianants i esborrar algunes pintades", explica Pellicer, "coses quotidianes". Aquestes propostes es recullen durant les visites i es van resolent progressivament mentre es desenvolupa el programa de proximitat.

"Tot el que ens arriba i el que veiem, perquè durant les visites també ens fixem en què podem millorar, ho identifiquem i ho enviem als departaments corresponents", assegura Pellicer. Les converses són un complement de les convivències que duen a terme al matí perquè "érem conscients que hi ha molta gent que no trobem a casa", exposa el batlle. D'aquesta manera, durant dues hores, les persones que tinguin algun tipus de proposta poden acostar-se a parlar amb l'alcalde sense cita prèvia i comentar-li les millores per al barri.


Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: