1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Berta Taixés, distingida amb el Premi Dow 2022

La guanyadora d’aquesta 44a edició es va incorporar a l’empresa el passat mes de juliol com a enginyera de millores de la unitat d’hidrocarburs de Tarragona

Una imatge de Berta Taixés | Joel Medina Romero
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 27 d'octubre de 2022 a les 08:40 |
“Fa anys que vaig decidir començar el meu recorregut com a enginyera química, i he descobert que hi ha molt de respecte cap a aquesta indústria”. Aquestes eren les paraules de Berta Taixés instants després de rebre el Premi Dow 2022. Un acte que, després de dos anys marcats per la pandèmia, va tornar a la normalitat i a la presencialitat. Taixés és llicenciada en Enginyeria Química per la Universitat de Barcelona i, enguany, ha finalitzat el màster en Enginyeria Química per la Universitat Rovira i Virgili.

A més, treballa a Dow des del passat mes de juliol, quan va incorporar-se com a enginyera de millores de la unitat d’hidrocarburs de Tarragona. “Aquest premi em dona una oportunitat increïble per desenvolupar-me professionalment”, va reconèixer Taixés. Va afegir que, durant aquests mesos, ja ha pogut guanyar part d’aquesta experiència en treballar amb professionals del sector: “M’he sentit com a casa”.

La guanyadora també va destacar el repte que suposa poder desplegar les seves tasques tot comunicant diversos conceptes en diferents idiomes. La sostenibilitat és, sens dubte, una de les paraules clau en el futur de la indústria química: “Tinc molta motivació per aprendre en aquests aspectes, són reptes que s’han d’afrontar, i a mi m’agradaria contribuir en qualsevol cosa que signifiqui innovació” va dir Taixés, qui, a més, va rebre una placa commemorativa que l’acredita com a guanyadora del premi.

Els encarregats de fer-li entrega d’aquesta placa van ser el secretari general d’indústria i PIME del Govern de l’Estat, Raül Blanco; el vicepresident d’operacions EMEAI i director de Dow Benelux, Kepa Díaz de Mendibil; l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès. D’altra banda, va estrenar-se el nou delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré. “La Berta ja és una més del nostre equip humà i ja està generant resultats”, va indicar el president de l’AEQT i director del complex industrial de Dow Tarragona, Ignasi Cañagueral. “Els estudiants sou els qui haureu de resoldre els problemes que tindrà la societat en el futur”, va comentar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: