1 de 10
SOCIETAT

Espai destinat al dol gestacional i perinatal als cementiris de Mont-roig i Miami

Porta per nom "El Racó dels Estels"

Una imatge d'«El Racó dels Estels» al cementiri de Miami Platja | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 d'octubre de 2022 a les 17:16 |
Tot coincidint amb la proximitat de Tots Sants, els cementiris municipals de Mont-roig i de Miami Platja estrenen El Racó dels estels, un nou espai destinat al dol gestacional i perinatal. L’objectiu "és oferir un lloc idoni per a les persones que han viscut, d'una manera o altra, la mort d'un nadó durant la gestació o poc després d'haver nascut, un dels fenòmens d'estrès emocional més intensos als quals es pot enfrontar una persona", segons fonts municipals.

El Racó dels estels "vol ser un espai de record i suport per a les famílies, per acompanyar-les en el dolor de l’experiència viscuda i fer visible una realitat present a la societat", segons s'ha afegit. Es tracta d’espais "íntims i respectuosos" on les famílies es poden trobar per parlar, compartir experiències i emocions o recordar als nadons.

Per crear aquests espais, s’ha comptat amb la participació ciutadana i amb l’entitat local de dol Deixa’t Abraçar, que ha ajudat a dissenyar un espai acollidor per a l’acompanyament d’aquesta pèrdua. S’hi ha instal·lat un banc, s’hi ha plantat una olivera que "simbolitza la vida, on les arrels creixen a la terra i s’obren cap al cel" i on les famílies poden penjar el seu estel amb dedicatòria individualitzada o el record que més desitgin en homenatge de qui ja no hi és. El terra s’ha cobert de pedra blanca, ja que "simbolitza la puresa d’aquests nadons".

Millores als cementirisA banda, en els últims mesos s’han realitzat diverses millores als dos cementiris municipals. A Miami Platja s’ha instal·lat un nou mòdul de nínxols. L'ampliació consisteix en la construcció d'un bloc de 33 nínxols de tipologia similar a l'existent que vol donar resposta a les necessitats actuals de capacitat de la instal·lació i al fet d'haver destinat alguns elements ja existents a beneficència.

Al cementiri de Mont-roig s’ha instal·lat una nova font per omplir els gerros per les flors i s’ha millorat l’eficiència de les llums interiors amb el canvi a LED. A més, s’estan executant tasques de manteniment com el repintat de zones malmeses, la plantació de flors i diverses millores en la jardineria.

Finalment, com cada any, en les dates pròximes a Tots Sants l’accés amb vehicle al cementiri de Mont-roig es farà pel carrer de la Murada i la sortida pel barranc dels Set Ponts, per evitar el col·lapse dels accessos amb els vehicles. Els dies 29, 30, 31 d’octubre i el dia 1 de novembre, de les 11 del matí a la 1 del migdia, hi haurà un treballador municipal en cada cementiri per ajudar a pujar als nínxols de les plantes superiors, apropar les escales, netejar les instal·lacions i informar els usuaris. L’horari és el mateix que la resta de l’any: de 9 del matí a 7 de la tarda
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: