1 de 10
EDUCACIÓ

La canalla de l'escola Serra de Prades apadrina el cel fosc

A través d'una iniciativa d'aprenentatge per conèixer-ne els elements més importants al llarg de tot el curs

La canalla ha pres part en una activitat d'observació a la plaça Major | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 d'octubre de 2022 a les 13:45 |
Aquest curs, els nens de l'escola Serra de Prades han apadrinat el cel fosc. La proposta "permetrà treballar el cel com a element patrimonial per conèixer-ne els elements més importants al llarg de tot el curs", han assenyalat fonts municipals.

Aquesta setmana s'ha fet la primera activitat a la plaça Major per observar en directe l’eclipsi de sol. Per dur a terme l’activitat s'han usat diverses tècniques d’observació, al mateix temps que els guies del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades han anat explicant aquest fenomen astronòmic. L’activitat ha estat compartida amb els pradencs, i ha estat transmesa en directe per TV3.

Un dels objectius "és oferir als nens unes activitats d’aprenentatge basades en metodologies globalitzadores que parteixen del context més proper per aprendre de manera vivencial. Per altre costat, la pretensió va encaminada al fet que els nens de Prades i de Capafonts puguin conèixer el cel, per valorar-lo, estimar-lo i protegir-lo", s'ha indicat per part del consistori.

El projecte es desenvoluparà amb l’aliança del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades, que assessoraran i acompanyaran en la part més científica de la programació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Prades. La zona de Muntanyes de Prades i Serra de Montsant ha rebut una doble certificació gràcies al seu cel nocturn, d’una banda la certificació de Destinació Turística Starlight i de l’altra, la d’Espai de Medi Nocturn Protegit, que concedeix la Generalitat
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: