1 de 10
EQUIPAMENTS

El Cementiri General de Reus engega dos nous espais d'acompanyament al dol

Per Tots Sants es posaran en marxa un espai per celebrar cerimònies amb més intimitat i un espai dedicat al dol perinatal

El Cementiri General de Reus engega dos nous espais d'acompanyament al dol | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 26 d'octubre de 2022 a les 13:35 |
El Cementiri General de Reus posarà en marxa a partir de Tots Sants dos nous espais de comiat i acompanyament al dol. Es tracta d’un espai per a celebrar cerimònies de comiat amb major intimitat dins del mateix cementiri i d’un espai simbòlic dedicat al dol perinatal. A més, s’activarà un dispositiu en els propers dies per facilitar als veïns i veïnes de la ciutat l’accés al Cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

Recentment ha finalitzat l’adaptació de l'estructura que acollia anys enrere el Mausoleu del General Prim per posar a disposició de les famílies un nou espai dedicat a la celebració de cerimònies i comiats. L'actuació ha consistit en la col·locació d'un entorn vidriat que ofereix un espai més íntim i més personalitzat.

Un espai dedicat al dol perinatal


D’altra banda, s’ha habilitat un espai simbòlic dedicat al dol perinatal per recordar aquells nadons que han traspassat durant la gestació o poc després del seu naixement. L’espai escollit és un dels xiprers més antics del cementiri, situat a la dreta de l’entrada del cementiri, que s’ha decorat amb figures que simulen ales de papallona.

L’espai de record es completarà pròximament amb l’habilitació al passadís d'entrada del Crematori Municipal d’un ‘Atri de la memòria” on les famílies que ho desitgin podran dipositar algun tipus de record dels seus nadons. Ambdues propostes s'han concretat i portat a terme gràcies a la col·laboració amb el Col.lectiu Dol d'Estels, a través del qual s’ha treballat coordinadament per donar resposta a les necessitats i peticions de les famílies. Això s'inclou en un projecte de sensibilització per donar a conèixer aquest tipus de dol, sovint ignorat per la societat.

Diverses zones d'aparcament s'han habilitat per Tots Sants


Per facilitar l'accés dels ciutadans al Cementiri durant Tots Sants, s'han habilitat nous espais d’aparcament i s'han ampliat el servei especial de transport públic i els horaris del recinte funerari durant aquests dies. Del 24 al 28 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri General de Reus obrirà les portes de manera ininterrompuda entre les 9 del matí i dos quarts de 7 de la tarda. Els dies, 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7 del matí a dos quarts de 7 de la tarda.

S'habilitarà un aparcament provisional a la zona del polígon Granja Vila, amb unes 450 places, que estarà obert del 29 d'octubre a l'1 de novembre. A més de les zones d'estacionament dels carrers d'aquest polígon i un altre aparcament ja operatiu al carrer de la Tolerància cantonada amb C/Diversitat amb 112 places. 

També es disposa de l'aparcament a l'entrada del Cementiri amb 200 places i un nou espai a l'entrada nord, habilitat puntualment, amb 100 places. A més de la zona al costat de l’Institut Pi del Burgar que compta amb unes 200 places. 

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar amb el cementiri. Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9 del matí i el finalitzarà a les 7 de la tarda.

S'han ampliat els horaris d'autobús


El dia 1 de novembre, Reus Transport posarà en marxa un any més un servei especial d’autobús gratuït pel Dia de Tots Sants. Aquest tindrà sortida de l’aparcament al costat de l’Institut Pi del Burgar i unirà aquesta zona amb el cementiri. Durant el trajecte farà una parada al polígon Granja Vila i tindrà una freqüència de 10 minuts.

El dia 1 de novembre, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es portarà a terme simbòlicament, davant del Mausoleu dedicat als Fills Il.lustres de la ciutat. Durant el matí del dia de Tots Sants, una formació amb quartet de violoncels rebrà els visitants en les ofrenes que realitzin als seus familiars i amics difunts.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: