Trenta-tres establiments, deu dies i una aposta per l’aplicació Gastronosfera a la vintena edició de la Ganxet Pintxo de Tardor 2022. Amb un
15% més de participants que a l’edició de primavera, la ruta de tapes arriba del
3 al 13 de novembre apostant per la sostenibilitat i la qualitat.
Potenciar la qualitat de les tapes
Aquest dimecres s’ha presentat la Ganxet Pintxo de Tardor a la Terrassa Gaudí, un dels establiments que s’ha incorporat enguany a la ruta. Els 33 participants han estat
assessorats per la xef Eva Hausmann, com en les darreres tres edicions, en la presentació i imatge de les tapes per potenciar-ne la qualitat.
Ingredients com els
bolets de temporada i el vermut i l’avellana de Reus són dels més repetits a les tapes, mostrant aquesta aposta pels productes de proximitat i de temporada. Altres tocs com l’alvocat, el pollastre de corral, la ceba caramel·litzada o tocs orientals es consoliden en els platets que es podran degustar durant deu dies. Les tapes es mantenen al
preu habitual de tres euros i mig acompanyades de quinto o canya del patrocinador Estrella Damm.
La tapa oferta per la Terrassa Gaudí és un hummus de carxofa, llaminadura del xai i escabetx de bolets Foto: Estel Romeu
Una Ganxet Pintxo 100% digital
Una de les novetats de la vintena edició és la
desaparició del desplegable de la ciutat amb els establiments marcats, que es trasllada a l’àmbit digital. Segons el vicepresident de la Cambra de Comerç, Jaume Batista, “hem de ser conscients de la situació mediambiental que vivim d'aquí i per això fem aquesta aposta per les noves tecnologies”. Des de l’organització asseguren que
es reduiran al voltant de 40.000 desplegables i que suposarà una gran reducció de paper.
A través d’un codi QR, es podrà accedir a l’aplicació Gastronosfera, que
permetrà localitzar els establiments participants i votar les millors tapes. Amb el vot, els usuaris entraran al sorteig d’un àpat en un restaurant Estrella Michelin de la demarcació de Tarragona.
La Cambra de Comerç també ha posat en relleu que enguany, a causa de l’encariment dels productes, e
ls establiments no hauran d’abonar la quota de participació a la Ganxet Pintxo. En la resta d’edicions, els restauradors s’inscrivien a la ruta amb una quota, que s’ha eliminat.
Imatge de la presentació de la Ganxet Pintxo de Tardor 2022 a la Terrassa Gaudí Foto: Cedida
Els Gegants Manotes inauguraran la ruta el 3 de novembre
Pel que fa als premis, també s’incorpora una novetat: el
premi Ciutat de Reus, que atorgarà l’ajuntament per reconèixer la qualitat de la tapa i el vincle de l’establiment amb la ciutat. A banda, es mantenen el
premi Estrella Damm, al platet que maridi millor amb la cervesa; el
premi Ganxet Llengua, del Centre de Normalització Lingüística a la major sensibilitat per la llengua; i el
premi especial Gremi de Forners, a la tapa que contingui millor pa.
La inauguració de la ruta, prevista pel dijous 3 de novembre, serà a càrrec dels Gegants Manotes o i la Colla Gegantera. Més endavant, el 12 de novembre, es durà a terme la festa impulsada des del programa de
Gestió Alimentària Responsable que celebra els deu anys i difondrà l’aprofitament alimentari. En l’acte se serviran tapes elaborades amb aliments recuperats amb el programa.