1 de 10
INCLUSIÓ SOCIAL

La Diputació presenta un nou volum de la col·lecció de llibres adaptats per a persones amb dificultats lectores

Dues professionals del Centre d'Educació Especial Alba de la Diputació a Reus han adaptat l'obra "I tu, què hi fas aquí?", de Joaquim Carbó, amb una versió de lectura fàcil

Una imatge de la presentació | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 d'octubre de 2022 a les 09:48 |
El Palau Bofarull de Reus ha acollit aquest passat dimarts la presentació del segon volum de la col·lecció de llibres de lectura fàcil editats per la Diputació de Tarragona. Es tracta d'una versió de l'obra del reconegut escriptor Joaquim Carbó I tu, què hi fas aquí, adaptada per Susanna Giner i Teresa Mateu, professionals del Centre d'Educació Especial Alba de la Diputació a Reus.

L'obra, fruit d'un treball col·laboratiu, compta amb les il·lustracions de Jordi Viladoms. Autor d'un centenar de títols i referent de la literatura catalana infantil i juvenil, Joaquim Carbó (Caldes de Malavella, la Selva, 24 d'agost del 1932) va publicar I tu, què hi fas aquí l'any 1970. L'adaptació de Susanna Giner i Teresa Mateu s'adreça a persones amb dificultats de comprensió lectora, és per aquest motiu que compta amb una sèrie de característiques concretes que en faciliten la comprensió.

Amb l'edició d'aquest nou volum de lectura fàcil la Diputació de Tarragona dona continuïtat a la col·lecció El Far, que es va encetar el 2018 amb l'adaptació de l'obra Animalades, de Judit Robert. L'acte de presentació del llibre ha estat presidit per Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona i ha comptat amb la participació del diputat delegat de cultura de la institució, Joan Josep Garcia.

I tu, què fas aquí presenta la història d'un noi de poble que se'n va estudiar a la ciutat, on descobrirà un món nou i viurà moltes aventures que el faran reflexionar sobre l'amistat, el treball en equip i les etiquetes que sovint posem als altres sense conèixer-los. Per tal de fer-la de lectura fàcil, Giner i Mateu han versionat aquesta història, amb imatges descriptives de Jordi Viladoms, marges amplis, interlineat generós, amb frases curtes i d'estructura ordenada, llenguatge clar i directe i amb un glossari al marge que defineix les paraules menys conegudes. L'Associació Lectura Fàcil de Catalunya se n'ha encarregat, de la correcció del text.

Els llibres de la col·lecció El Far són una eina per fomentar la lectura en una societat amb múltiples i diverses capacitats, en què cal garantir l'accessibilitat i la comprensió lectora a totes les persones. La Diputació de Tarragona, que compta amb els centres d'educació especial que gestiona i l'experiència dels seus professionals, vol amb aquesta col·lecció afavorir la participació activa de totes les persones en la societat i conscienciar de la necessitat de fer accessible la formació i la informació a tots els col·lectius. Es calcula que, a la societat, un 30% de la població té dificultats per accedir a la lectura per motius diversos.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: