1 de 10
POLÍTICA

L'alcade del Morell cessa el regidor de Seguretat Ciutadana per «actuacions presumptament irregulars»

El batlle Eloi Calbet assumeix les competències de la regidoria que fins ara portava Alberto Ortega

Una imatge de l'Ajuntament del Morell | Reusdigital.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2022 a les 19:10 |
L'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha ordenat aquest dimarts el cessament d’Alberto Ortega (PSC) en la seva condició de regidor de govern, expressant una pèrdua de confiança després d’haver-se detectat unes actuacions presumptament irregulars en exercici de les seves funcions a l’àrea de Seguretat Ciutadana, segons consta en uns informes interns.

Des del consistori s’han posat els fets en coneixement de la justícia, "per tal que actuï de la forma que consideri més oportuna i es puguin esclarir", segons s'ha assenyalat en un comunicat. L’alcalde, de Junts pel Morell, "fa prevaldre la presumpció d’innocència, però considera que davant d’aquestes informacions cal actuar de forma exemplar i contundent", s'ha afegit.

És aquesta "una decisió compartida i sospesada" des del conjunt de l’equip de govern municipal, i de la qual s’ha notificat, també aquest mateix dimarts, la resta de grups municipals. Amb aquesta decisió de l’alcalde "es desvincula la resta de l’equip de govern, que ha estat aliè a aquestes presumptes actuacions, i es protegeix tant el conjunt de la corporació com el cos de la Guàrdia Municipal", han assenyalat fonts municipals.

Calbet ha agraït la feina feta pel regidor durant el temps en què ha ocupat el càrrec i ha apuntat que, amb el cessament, Ortega també deixa de formar part de l’equip de govern. Les competències en matèria de seguretat ciutadana al municipi passaran a estar sota la responsabilitat del mateix alcalde, qui ha volgut defensar "la bona feina que s’està fent des del cos", tot manifestant "la certesa que tot plegat no afectarà el funcionament regular de la Guàrdia Municipal". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: