1 de 10
OCUPACIÓ

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant contracta 50 aturats

Principalment en llocs de treball relacionats amb neteja viària, jardineria, les platges i el turisme

Una imatge de tres de les persones contractades pel consistori | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 5 de novembre de 2022 a les 16:20 |
L'Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha contractat enguany una cinquantena de veïns en situació d’atur de manera temporal, mitjançant el pla d’ocupació municipal, que des de l’any passat s’anomena Acció d’Ocupació i Professionalització (AOP). En concret, en el període de maig a setembre, el consistori va donar feina a una quarantena de persones; i per aquests darrers mesos de 2022, n’ha contractat una desena més, per a períodes d’entre dos i sis mesos, en funció de les necessitats cobertes en cada servei.

La major part de les contractacions s'han dut a terme en el període estival, per la necessitat de reforçar alguns serveis de l’ajuntament, principalment els de neteja viària, jardineria i aquells relacionats amb les platges i el turisme. En tots els casos, els contractes laborals s’han vinculat a accions formatives paral·leles a l’activitat laboral ofertes per l’ajuntament a través de l’empresa municipal de promoció econòmica, Idetsa.

D’aquesta manera, per segon any consecutiu, l’ajuntament ha volgut millorar la capacitació professional dels veïns contractats i contribuir a la seva inserció laboral. En el marc d'aquesta estratègia, també se’ls ha donat assessorament, mitjançant el Servei d’Orientació Laboral d’Idetsa, per definir les accions més adients en cada cas, amb l’objectiu de millorar el seu posicionament dins del mercat de treball.

Com en les edicions anteriors, les persones contractades han hagut d’acreditar que reunien uns requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i ser residents al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (en aquesta ocasió, amb una data d'empadronament prèvia a l’1 de gener de 2019). També havien d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’Idetsa.

L'Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha destinat gairebé 575.000 euros al pla d'ocupació que ha permès la contracuó de la cinquantena de veïns.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: