1 de 10
COMERÇ

Reus inicia la implementació d’una moneda local

Per "fomentar la cohesió social i l'empoderament ciutadà", segons la regidoria d'Empresa i Ocupació

El projecte per impulsar la moneda local s'ha presentat a Reus | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2022 a les 11:52 |
El projecte de moneda local per a Reus comença el procés de definició del seu propi model amb la presentació de l’avantprojecte que ha estat elaborat per l’Observatori de la Moneda Complementària. El projecte de moneda local per a Reus és una de les 27 accions recollides pel Pla de l’Economia Social i Solidària presentat recentment per la regidoria d’Empresa i Ocupació i està impulsat conjuntament amb la Bresca (l’Ecosistema Cooperatiu de Reus) i CoopCamp (Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona).


Entre altres qüestions, la moneda s'ha concebut amb el propòsit de localització de les transaccions econòmiques al municipi de Reus, "tot evitant les fuites de diners fora d'aquest". Més enllà d'aquest propòsit principal, "indirectament es persegueix també la cohesió social i l'empoderament ciutadà", segons fonts del consistori. La concepció es basa en una moneda d'àmbit territorial, "que circuli única i exclusivament dins del municipi de Reus"; el procés d'emissió es basa en diners de curs oficial que recolzin la moneda local i ofereixin garanties als diferents agents participants; la convertibilitat es basa en que la moneda local pot convertir-se en diners de curs oficial "oferint així garanties de liquiditat als diferents agents participants".

També es contempla que el format sigui preferentment digital "per tal de donar seguretat a tot el sistema, si bé es contempla la possibilitat futura d'un format físic per tal d'evitar la bretxa digital". El principal impulsor del projecte serà l’ajuntament.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: