1 de 10
25-N

​Sensibilitzar sobre els tipus de violència masclista amb motiu del 25-N

S'ha impulsat una campanya amb diverses activitats per donar a conéixer les violències sexual, tecnològica i vicària

S'ha impulsat una campanya de sensibilització contra la violència envers les dones | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2022 a les 11:43 |
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, comença aquest dimarts una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre els diferents tipus de violència masclista existents. En concret, s'han programat diverses activitats amb el lema "Un monstre amb moltes cares" que tracten sobre les violències sexual, tecnològica i vicària.

La campanya fa una crida a les dones que pateixen qualsevol tipus de violència i a les persones coneixedores d'una situació de violència a demanar ajuda. La campanya es difondrà a través de cartelleria al carrer, al web municipal, a les xarxes socials de l'ajuntament i als mitjans de comunicació locals. També s'informarà sobre els diferents serveis que atenen a les víctimes de violència masclista.

Les activitats amb motiu del 25N s'allargaran fins a l'1 de desembre


L'acte institucional se celebrarà el mateix 25 de novembre a les 10 del matí al Saló de Plens amb la lectura del manifest, a càrrec de Joanna Hernandez Semacaritt, jugadora del Reus Rugbi Club; parlaments institucionals i concert del pianista Albert Galcerà i Oliver, director musical de l'Orfeó Reusenc. A partir de les 9 del vespre a la plaça Farinera de Reus hi haurà la Festa Lila organitzada per l’entitat Comerç Solidari Reus, una festa cultural contra la violència masclista.

Del 7 de novembre a l’1 de desembre es podrà visitar l’exposició de sensibilització amb les violències sexuals «Lliures i sense por», dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva de dilluns a divendres de les 9 del matí a les 9 del vespre a la Sala dels Rentadors del Casal de les Dones.

Se sensibilitzarà també sobre la prevenció de l'abús sexual infantil


El divendres 18 de novembre a les 10 del matí a la Sala d’Actes del Casal de les Dones hi haurà una tertúlia amb col·loqui sobre l’abús sexual infantil amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció de l'Abús Sexual Infantil, datat el 19 de novembre. Serà a càrrec de Núria Busom Álvarez, autora del llibre «GEA entre el vici i la virtut», i Tsunamis García Cordovés, autora del llibre «Rompiendo cadenas. Las cadenas sólo atan tus manos, mas tu mente rompe tus límites». 

El dimarts 22 de novembre de 10 a 12 del matí a la Sala d’Actes de l’Antic Hospital es farà una xerrada sobre les violències masclistes digitals, a càrrec de les agents de Mossos d’Esquadra del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) de Reus. El dijous 24 de novembre a dos quarts de 6 de la tarda a la Sala dels Rentadors del Casal de les Dones s’ha organitzat un acte sobre la violència vicària. Inclourà la presentació de la revista "Cada dia surt el sol", un recull d’històries reals de dones que han patit violència vicària.

El programa complet es pot descarregar aquí: Programa del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència / Cedit

L'OAD, el SIAD i la regidoria de Benestar Social ofereixen serveis a les víctimes


Un d’aquests serveis és l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV), situada a la comissaria de la Guàrdia Urbana. A l’OAV, s’hi atenen totes les persones víctimes de qualsevol classe de violència i ofereix serveis com acompanyament, activació de recursos, tramitació d’ajudes, informació i orientació, etc. 

En els casos necessaris també deriva a altres serveis especialitzats, elabora denúncies o assessora en l’àmbit legal. Ofereix atenció presencial, telefònica a partir dels números de telèfon 977 010 092, amb l’extensió 2318, o a l’enllaç

A banda, també existeix el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que informa, assessora i, si cal, deriva a serveis especialitzats a les dones i, en especial, a les que es troben en una situació de violència masclista. Ofereix l’activació de recursos, suport en la tramitació d'ajudes econòmiques, atenció social individual, suport psicològic i assessorament legal.

El SIAD es troba ubicat al Casal de les Dones la plaça de la Patacada, i es pot contactar a través del número de telèfon 977 010 672 o l'enllaç. També s'atén a qualsevol víctima de violència des de l'Àmbit de Violència de la Regidoria de Benestar Social, de manera presencial a les oficines ubicades a l'antic hospital Sant Joan, a través del telèfon 977 010 034 i del correu electrònic citapreviaareabenestar@reus.cat.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: