1 de 10
CINEMA DOCUMENTAL

​Perspectiva de gènere, diversitat i memòria històrica a la 17a edició del Memorimage

Del 8 a l’11 de novembre, el festival internacional de cinema de Reus projectarà fins a 14 films

El festival Memorimage arriba del 8 a l'11 de novembre | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2022 a les 11:08 |
Mostrar la diversitat des de la perspectiva de gènere i treballar per la memòria històrica és l’aposta del festival internacional de cinema de Reus, que torna del 8 a l’11 de novembre. El Memorimage torna amb la seva 17a edició fent valer el material d’arxiu com a eina per crear noves històries i representar diverses realitats. 

El film "Urraca. Caçador de Rojos." inaugurarà el festival


El Teatre Bartrina acollirà la projecció dels catorze films que formen part del festival Memorimage i la inauguració serà el dimarts 8 de novembre amb la pel·lícula Urraca. Caçador de rojos. El film repassa la història de Pedro Urraca, policia franquista i agent de la Gestapo encarregat de la detenció de Lluís Companys, des de la mirada crítica de la seva neta. 

El festival compta amb tres categories: la secció oficial, el Memorijove i el MemoriReus. Pel que fa a la secció oficial, està formada per quatre títols i gira al voltant d’històries silenciades protagonitzades per personatges femenins, a més de reivindicar la classe obrera dels anys 50. Els films de la categoria són Nelly and Nadine, La cuina dels homes, Retour à Remis i Terra Femme.

MemoriReus: relats i creadors del territori


La secció Memorijove acull propostes més diverses que toquen temes des de la censura, fins als nacionalismes o la tecnologia i comptarà amb l’assistència de 1200 joves del territori. La categoria MemoriReus se centra en films de proximitat amb quatre llargmetratges compromesos amb el Camp de Tarragona. 

L’Espill desgrana la història d’un fill d’exiliats catalans que torna al Delta de l’Ebre i “dona veu a la generació que no va poder assenyalar el franquisme”. Segons el seu director, Màrio Pons, “cal fer una reparació a Espanya, però també a Catalunya i les Terres de l’Ebre, on hi ha el monument franquista més gran del territori”. 

També formen part del MemoriReus el film Arrels de Mar, que és un homenatge a les persones que s’han dedicat a la mar a la Costa Daurada fent valer el paper de les dones; Els dies i les dones (d’avui), sobre la creació artística d’alumnes de l'Institut Gabriel Ferrater; i Alésh; sobre un jove trans amb TEA del Camp de Tarragona.

El Premi Honorífic, novetat d'enguany


Una de les novetats de l’edició d’enguany és la creació del Premi Honorífic, que reconeixerà la trajectòria professional d’una figura relacionada amb la conservació i la difusió de l’arxiu. Els altres premis, que s’atorgaran en l’acte de cloenda, són el Premi Ciutat de Reus, el Cinema-Rescat, el Premi del Públic, el Premi MemoriReus i el Memorijove. Les entrades són gratuïtes i en els casos de la inauguració i la cloenda cal reservar-les a través de la web. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: