1 de 10
SEGURETAT CIUTADANA

Guia per al simulacre de risc químic del 2 de novembre al Camp

Afectarà 65.000 habitants de Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou i Reus

Imatge d'arxiu d'unes sirenes | Gencat.cat
per Redacció, Tarragona | 25 d'octubre de 2022 a les 09:55 |
Aquest proper dimecres 2 de novembre arriba un nou simulacre de risc químic. Protecció Civil ja ha començat a difondre algunes de les normes per tal que aquest sigui un èxit, en un dia que estrenarà per primer cop el sistema d'alertes per a telèfons mòbils, anomenat Cell Broadcasting.

- Quan serà? El 2 de novembre a partir de les 6 de la tarda. A dos quarts de 7 sonaran les sirenes de risc químic.

- A quins municipis afecta? En total, són 65.000 les persones que haurien de seguir el simulacre, als municipis de Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou i Reus.

- I a quins barris? Les zones que participen del simulacre són els barris de Ponent de Tarragona, les urbanitzacions Covamar i Mirador de Salou, una part del polígon industrial de Reus i tot el terme municipal de la Canonja i de Vila-seca, incloent la Pineda.
 

La zona afectada pel simulacre. Foto: Protecció Civil



- Què se simula? Un sinistre per una fuita de clor en una empresa del polígon químic sud, que tindria un abast de tres quilòmetres.

- Com se n'assabentarà la ciutadania? A banda de la publicitat per xarxes i les 20 sirenes que es posaran en marxa, Protecció Civil emetrà missatges i un senyal sonor als telèfons mòbils dels veïns.

- Tots els telèfons mòbils ho rebran? Només els que tinguin un sistema operatiu Android versió de software 11 o superior, o bé iOs amb versió de software 15.6 o superior. En cas de ser sistemes antics, es pot configurar. El Cecat avisa que com que és el primer cop que s'utilitza pot passar que no ho rebi tothom.

- Quin objectiu persegueix? Protecció Civil espera que els comerços abaixin les persianes i la ciutadania es confini. Empreses grans ja s'han compromès a seguir el protocol.

- De què serveix confinar-se en cas d'accident químic? Si es produís un núvol tòxic, una persona que es confinés amb les portes i finestres tancades reduiria a un 10% els efectes de la toxicitat. També caldria apagar els aparells de climatització i, en cas de circular en un vehicle, sortir-ne i tancar-se en un edifici.

- I la resta de veïns que conviuen amb la indústria? Al 2023 es farà un altre simulacre, en aquest cas centrat en els municipis del polígon nord.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: