1 de 10
BROSSA

Castellvell implanta al novembre el sistema de recollida selectiva «porta a porta»

Es vol incrementar el nivell de actual, del 27%, a un marge d'entre el 65 i el 75%

Imatge del cubell per al veïnat | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2022 a les 09:41 |
L'Ajuntament de Castellvell del Camp implantarà a partir de la segona quinzena de novembre el nou servei de recollida selectiva de residus “porta a porta”, que Secomsa gestiona al Baix Camp. El sistema consisteix en la recollida diària a la porta de casa de totes les fraccions excepte el vidre, que es podrà dipositar a contenidors de carrer com fins ara. Els veïns hauran de treure cada nit el cubell amb la fracció que toca, amb l'excepció de restes de bolquers i compreses, que es podran dipositar cada dia.

La ciutadania també disposarà de dues àrees d'emergència, on podran llençar els residus en cas que es produeixi una generació de residus més alta de l'habitual. Pròximament es farà la bustiada d'un tríptic a la població, en el qual s'explicarà com serà la recollida, on s'ubicaran les àrees d'emergència, així com el calendari establert. L'ajuntament posarà a disposició de la població els cubells per dipositar les escombraries acompanyats d'un mosquetó per subjectar l'anella que s'instal·larà a la façana de l'habitatge i un paquet de bosses compostables.

De moment, la col·locació de l'anella on s'enganxarà el cubell (a una distància de 46 cm del terra) serà voluntària però també es podrà demanar a Secomsa que faci la instal·lació. En qualsevol cas la instal·lació de l'anella és aconsellable sobretot per dies de vent, per evitar robatoris i perquè allí es posarà el xip per a registrar la recollida. La recollida del material es podrà fer directament a l'ajuntament, però també es disposarà de punts de recollida i informació a càrrec d'agents cívics que orientaran i resoldran dubtes durant la implantació. Cap a nivells de recollida selectiva molt més alts.

L'alcalde de Castellvell, Josep Sabaté, ha destacat que “el porta a porta és un exemple del compromís d'aquest ajuntament amb el medi ambient i amb la lluita contra el canvi climàtic”. Sabaté explica que el nou sistema “permetrà una gestió més eficaç del servei de recollida selectiva, que preveiem que passi del 27% actual a uns nivells molt més alts, d'entre el 65% i el 75%”. L'alcalde també ha afirmat que el porta a porta evitarà l'encariment que patirà el servei de recollida de residus en general, a causa de la pujada de preus, i al mateix temps, la retirada dels contenidors implicarà l'eliminació de males olors, del servei de neteja dels contenidors i la recuperació d'espai públic.

Com s'han de treure, els residus?Els residus es trauran degudament separats per cada fracció en una bossa tancada dins del cubell. En el cas del cartró, s'haurà de dipositar plegat dins d'una caixa o bossa de paper, damunt de l'altra fracció que toqui o al costat del cubell. Els veïns hauran de treure els residus, entre dos quarts de 10 i dos quarts d'11 de la nit, seguint el calendari establert per a cada fracció: Envasos (dilluns i dijous); orgànica (dimarts, divendres i diumenge); rebuig o resta (dimecres).

Pel que fa al paper-cartró, pròximament s'informarà dels dies de recollida, mentre que el vidre es dipositarà en uns contenidors que s'ubicaran en diferents punts del municipi. 

Al terme hi haurà dues àrees d'emergència, una a Castellmoster i l'altra al nucli (al carrer de Garcia de Roquetes, entre la llar d'infants i el consultori). Es tracta d'una zona tancada i vigilada on hi haurà els contenidors per a les diferents fraccions. L'àrea serveix per dipositar els residus en cas d'emergència, per exemple, si es marxa de viatge uns dies es podran llençar tots els residus en aquesta àrea o bé quan es produeixi una generació de residus més alta del normal (celebracions, Festes de Nadal).

Caldrà dipositar-hi els residus degudament separats. La implantació es farà progressivament i simultàniament a tot el municipi (nucli i urbanitzacions). En el cas d'equipaments com la llar d'infants o l'escola, el consultori mèdic, els restaurants o altres establiments comercials disposaran de cubells més grans. Durant les primeres setmanes d'implantació, el porta a porta conviurà amb les actuals bateries de contenidors, però aquests es retiraran de la via pública.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: