El cap de setmana del 5 i 6 de novembre, la
plaça del Rei de la Part Alta de
Tarragona acollirà la sisena edició de l'
Embutada, la
Festa del Vi novell que rememora la celebració dels pescadors i castellers per l'arribada de la
verema.
Berna Ríos, de l'
Associació Santa Teca, ha desgranat el programa i ha explicat que en total hi participaran
22 cellers a la festa. Com a novetat d'enguany, la festa tindrà un acte previ el dia abans, divendres, amb la projecció de la pel·lícula
Revolució líquida, de
Clara Isamat, i un
tast de vins novells, tot a l'
església de Sant Miquel del Pla.
Durant el cap de setmana, la plaça del Rei serà l'epicentre de la festa amb una zona de tastos, de
gastronomia i mostres d'oficis (llauner, vidrier i cisteller). A la zona de tastos, els establiments
El Cortijo, Quidel, El Tamboret i La Clotxa, oferiran productes gastronòmics del territori, i els 22 cellers de les
DO Tarragona, Conca de Barberà, Priorat, Montsant, Terra Alta, Baix Penedès, Catalunya, Cava i Costers del Segre presentaran el primer vi de l'any, que serviran directament de la bota, la damajoana o l'ampolla.
Més enllà de la plaça del Rei, dissabte al matí s'oferiran visites guiades amb recreacions històriques a càrrec d'Argos Tarragona pels antics cellers de la Part Alta. També es farà un taller de cistelleria i la conferència
L'Embutada, ADN tarragoní per xalar amb el vi, a càrrec de
Jordi Bertran a l'Espai Turisme. A més, dissabte i diumenge a l'hora del vermut, la plaça del Rei serà escenari de Carles Belda i Joan Colomo, respectivament. Genís Bagés i Lenand, en canvi, actuaran dissabte a l'església de Sant Miquel del Pla.
L'alcalde, Pau Ricomà, i el representant de l'associació Santa Teca, Berna Ríos, durant la presentació de l'Embutada. Foto: Tjerk van der Meulen