1 de 10
FIRES I MOSTRES

Una vintena de cellers a l'Embutada de Tarragona el 5 i el 6 de novembre

La sisena Festa del Vi Novell, a la Part Alta, amb tastos, activitats i concerts

La festa és el proper cap de setmana | Cedida
per Redacció, Tarragona | 1 de novembre de 2022 a les 15:30 |
El cap de setmana del 5 i 6 de novembre, la plaça del Rei de la Part Alta de Tarragona acollirà la sisena edició de l'Embutada, la Festa del Vi novell que rememora la celebració dels pescadors i castellers per l'arribada de la verema.

Berna Ríos, de l'Associació Santa Teca, ha desgranat el programa i ha explicat que en total hi participaran 22 cellers a la festa. Com a novetat d'enguany, la festa tindrà un acte previ el dia abans, divendres, amb la projecció de la pel·lícula Revolució líquida, de Clara Isamat, i un tast de vins novells, tot a l'església de Sant Miquel del Pla.

Durant el cap de setmana, la plaça del Rei serà l'epicentre de la festa amb una zona de tastos, de gastronomia i mostres d'oficis (llauner, vidrier i cisteller). A la zona de tastos, els establiments El Cortijo, Quidel, El Tamboret i La Clotxa, oferiran productes gastronòmics del territori, i els 22 cellers de les DO Tarragona, Conca de Barberà, Priorat, Montsant, Terra Alta, Baix Penedès, Catalunya, Cava i Costers del Segre presentaran el primer vi de l'any, que serviran directament de la bota, la damajoana o l'ampolla.

Més enllà de la plaça del Rei, dissabte al matí s'oferiran visites guiades amb recreacions històriques a càrrec d'Argos Tarragona pels antics cellers de la Part Alta. També es farà un taller de cistelleria i la conferència L'Embutada, ADN tarragoní per xalar amb el vi, a càrrec de Jordi Bertran a l'Espai Turisme. A més, dissabte i diumenge a l'hora del vermut, la plaça del Rei serà escenari de Carles Belda i Joan Colomo, respectivament. Genís Bagés i Lenand, en canvi, actuaran dissabte a l'església de Sant Miquel del Pla.
 

L'alcalde, Pau Ricomà, i el representant de l'associació Santa Teca, Berna Ríos, durant la presentació de l'Embutada. Foto: Tjerk van der Meulen

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: