1 de 10
MOBILITAT

​El projecte de transport públic a demanda «Bus x tu» arribarà el 2023

Els veïns de la zona nord podran sol·licitar el servei d'autobús a través d'una aplicació

Una imatge d'un bus, a la plaça del Nen de les Oques | Reusdigital.cat
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 24 d'octubre de 2022 a les 12:12 |
La xarxa de transport públic de la ciutat incorporarà "Bus per tu", un projecte d'autobús a demanda destinat a la zona nord. Amb una prova pilot que s'engegarà el primer trimestre del 2023, els usuaris podran sol·licitar el transport a la parada més propera i comprovar el temps real de la ruta.

De dilluns a divendres de dos quarts de 8 del matí fins a les 6 de la tarda, els veïns del barri Gaudí, El Pinar, la urbanització Sant Joan i el cementiri podran sol·licitar autobús a demanda. A través d'una aplicació mòbil o trucada telefònica, els usuaris podran fer una prereserva amb dia, hora i parada. Un cop feta la sol·licitud, l'aplicació permetrà fer un seguiment de la ruta i de la previsió de l'arribada de l'autobús.
 

Zones de cobertura del nou servei Foto: Cedida


L'autobús no comptarà amb una línia fixa


L'aplicació compta amb un algoritme que gestiona les sol·licituds i dissenya la ruta de la manera més eficient. D'aquesta manera els veïns de la zona nord disposaran de diverses parades on demanar la recollida amb destinació a l'avinguda de Sant Jordi. El projecte també vol donar suport al trajecte des del barri Gaudí al CAP Llibertat, a causa del tancament del consultori d'aquest barri. 

La zona nord de la ciutat és una zona de baixa demanda pel que fa al servei de transport públic. D'aquesta manera, el sistema a demanda substituirà les línies ordinàries, a excepció de la línia 10 al barri Gaudí que es manté, i garantirà una redistribució d'autobusos i serveis. Segons la vicealcadessa, Noemí Llauradó, és un servei "pensat per trajectes que actualment es fan amb transport privat".

L'oposició reclama més cobertura en el servei


La prova pilot de "Bus x tu" s'engegarà delimitada a la zona nord de la ciutat, fet que critiquen des de l'oposició. Segons el regidor socialista Daniel Marcos, tot i veure "amb bons ulls" el projecte, "no entenem per què aquesta prova pilot no es fa també en altres zones com Blancafort o Aigüesverds on no arriba l’autobús municipal i no tenen cap altra manera de desplaçar-se que no sigui amb vehicle privat". Marcos exposa que caldria estendre la prova pilot a les zones amb poca freqüència de transport públic i lamenta la "nul·la voluntat de l’empresa Reus Transport i la seva presidenta per escoltar i estudiar les demandes veïnals". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: