1 de 10
CINEMA

«Chiusi alla luce» de Nicola Piovesan; «La entrega», de Pedro Díaz, i «Amarradas» de Carmen Córdoba, premiats al FICVI

El festival de curts de Vila-seca també reconeix «Tornar a casa», d'Ariadna Pastor

Fotograma de la pel·lícula | Cedida
per Reusdigital.cat, Vila-seca | 23 d'octubre de 2022 a les 20:27 |
El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICV) ha tancat la seva setena edició aquest diumenge amb l'entrega de premis a les millors produccions que s'han pogut veure al certamen. L'italià Nicola Piovesan s'ha imposat amb Chiusi alla luce al Premi internacional al millor curtmetratge de ficció i La entrega, de Pedro Díaz, ha estat reconegut com a millor curt en la categoria de Premi nacional. Pel que fa al Premi d'animació, l'ha obtingut Amarradas, de Carmen Córdoba, i Ariadna Pastor ha aconseguit el Premi D.O. Catalonia per Tornar a casa.

L'altra producció catalana del festival, Pisanka, de Jorge Yúdice, s'ha endut el Premi del jurat jove, mentre que el Premi del públic ha anat a parar a Lentejas, de José Antonio Campos. Durant el primer cap de setmana del FICVI, el 15 i 16 d'octubre, es va dur a terme la gravació de curtmetratges participants al Concurs In Situ, que havien de ser gravats a Vila-seca. Els guanyadors del primer i segon premi d'aquest concurs són La mejor medicina, de Pilar Romina, i No es país para ratones, de Mario Teruel i Verónica Rodríguez.

L'entrega de premis s'ha fet al Celler de Vila-seca després d'una setmana de festival que ha congregat unes 2.000 espectadors, una xifra superior a edicions anteriors, segons ha informat l'organització en un comunicat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: