1 de 10
JUDICIAL

Badaoui és internat al CIE a l'espera que es resolgui l'ordre d'expulsió

La defensa apunta que la situació del reusenc és "surrealista" i apunta que el Ministeri d'Interior "ha de decidir"

Badaoui ha estat traslladat al CIE de Barcelona | ACN
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 21 d'octubre de 2022 a les 21:35 |
Després d'hores als jutjats de Reus, Mohamed Said Badaoui ha estat traslladat al Centre d'internament d'estrangers (CIE) de Barcelona, a l'espera que es resolgui l'ordre d'expulsió que té pendent. Tot plegat ha passat aquest divendres, justament quan el passat dijous l'Audiència Nacional havia suspès les mesures cautelaríssimes que s'havien plantejat per suspendre l'ordre en qüestió. 

Una situació "surrealista"Després que Badaoui hagi declarat al jutjat de guàrdia de Reus, la seva defensa ha exposat que l'ordre estava confirmada per ser executada el passat dijous, quelcom que fa que la situació de l'activista sigui "inèdita". "La meva interpretació és que no el volen expulsar; ara cal que el ministeri d'Interior es decideixi", ha assenyalat l'advocat Eduardo Jiménez. Per endavant, el previst és que es presenti el recurs corresponent. L'estada màxima al CIE pot ser de 60 dies

"Han fet marxa enrere, perquè dijous el teníem a Madrid, a punt d'agafar l'avió, i ara el tenim aquí. Tenim una interlocutòria que autoritza l'ingrés al CIE, però que no executa l'ordre d'expulsió. La situació és surrealista", ha dit l'advocat. "Mai havia vist res semblant, en aquest tipus de causes", ha afegit. 

Declaracions de l'advocat Eduardo Jiménez (vídeo: ACN)


El germà de Badaoui, Jalal, ha exposat que és "evident" que l'activista "no suposa cap perill per a la seguretat de l'estat". Per a la defensa, en aquest cas "es barregen qüestions jurídiques amb polítiques", tot reiterant que "ara hi ha una persona al CIE, i la meva interpretació és que no el volen expulsar. Quant a la situació del veí de Vilanova i la Geltrú Amarouch Azbir, que també té una ordre d'expulsió i també ha estat detingut, serà dissabte al matí quan se celebri la vista. 

Durant la tarda i el vespre, a l'exterior dels jutjats de Reus s'hi han aplegat desenes de persones, familiars i amics de Badaoui, pendents de saber com quedava la seva situació.  Va ser el propi Badaoui qui va explicar que havia rebut l'ordre d'expulsió del territori estatal a l'agost, impulsada aquesta per la policia nacional espanyola, des d'on se sosté que el reusenc s'ha "radicalitzat". Es va convocar una concentració de suport, es van recollir adhesions per a un manifest que demanava la suspensió de l'ordre, i tots els grups municipals del ple reusenc (menys Cs) van fer costat a Badaoui. Quatre grups al Congrés (Junts, ERC, CUP i En Comú Podem) van demanar al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que s'aturés el procediment. No obstant això, el passat dimarts es va produir la detenció de Badaoui. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: