1 de 10
AIGUA

El CAT torna a nivells de normalitat en el pla de sequera

Tot i que la situació actual és de normalitat, continuarà actiu el pla d’emergència pel baix nivell sostingut en el temps del pantà de Mequinensa

El president del CAT, Joan Alginet | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'octubre de 2022 a les 09:00 |
Aquest passat divendres, s’ha celebrat una reunió de seguiment del comitè d’emergència de sequera per informar de la situació actual, una mesura que contempla el pla d’emergència activat el passat mes de setembre.

En la reunió celebrada telemàticament s’ha informat que els indicadors hidrològics fan que l’escenari actual sigui de normalitat, deixant enrere la fase de prealerta. Malgrat tot, continua actiu el pla d’emergència per sequera a causa dels baixos volums del pantà de Mequinensa sostinguts en el temps. El pla es preveu que estigui actiu almenys en un període de dos mesos, fins que no millorin i s’estabilitzin els indicadors hidrològics que el CAT continuarà analitzant exhaustivament.

El manteniment del pla d’emergència contempla també la continuïtat del comitè d’emergència que es reunirà quan es produeixin canvis significatius. L’òrgan està format per personal tècnic del propi CAT, així com pels ajuntaments i les indústries consorciades amb un major consum, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, l’Agència Catalana de l’Aigua i les Comunitats de Regants de l’Ebre.

El president del CAT, Joan Alginet, ha presidit la reunió de seguiment i ha assegurat que “tot i que els indicadors ens situen novament a una situació de normalitat, cal estar pendents de la seva evolució, el pla d’emergència per sequera continua actiu i és per això que vull demanar novament a la ciutadania que faci un ús responsable i conscient de l’aigua”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: